Nominaties Gouden Lijst 2014 bekend

Nominaties Gouden Lijst 2014 bekend.De vijf genomineerde jeugdboeken voor de Gouden Lijst 2014, de prijs voor jeugdboeken voor twaalf- tot vijftienjarigen, zijn bekend.

In de categorie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken zijn genomineerd:

  • Het meisje en de soldaat van Aline Sax (De Eenhoorn)
  • Kieuw van Saskia Maaskant (Davidfonds)
  • Tijgereiland van Daan Remmerts de Vries (Querido)

Op 13 september wordt op de Middag van het Kinderboek de Gouden Lijst 2014 uitgereikt.

De jury koos boeken die ‘opvielen door een vernieuwende en vooral verrassende aanpak van een bekend thema, door een poëtische stijl, verfijnde vormgeving en/of uitgediepte personages in een geloofwaardige setting. In alle boeken gaat het om overleven in een verwarrende wereld, een zoeken naar houvast, in elk boek in een ander vorm. De genomineerde boeken gaan de donkere kanten van het bestaan niet uit de weg, maar bieden desondanks tegelijkertijd hoop, zij het soms slechts een klein sprankje.’

De Gouden Lijst

De Gouden Lijst is in 2011, op uitdrukkelijk verzoek van de Griffeljury, in het leven geroepen. Met deze prijs wordt het gat gedicht tussen de Zilveren en Gouden Griffels (tot twaalf jaar) en de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (vanaf vijftien jaar). Aan de prijs is per categorie een bedrag van € 1.500,- verbonden. Rotmoevie van Marian De Smet en Ik zal er zijn. Een belofte kan levens veranderen van Holly Goldberg Sloan waren de winnaars van 2013.

Bron

http://web.cpnb.nl/cpnb/actueelbericht.vm?ab=542

Uitgeven