Nu op het forum: januari schrijfmaand en ervaringen met yWriter

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Ervaringen met yWriter

Een forumlid op Schrijven Online is bezig met schrijven aan een groot verhaal. Hij/zij werkt momenteel in Word, maar met alle personages, verhaallijnen en research is het lastig overzicht te houden. Ze vraagt of iemand ervaring heeft met het schrijfprogramma yWriter, en of het programma aan te raden is voor grote projecten. Heb jij weleens met yWriter gewerkt? Laat het de topicstarter weten.

In welke volgorde schrijf jij een boek?

In het forumdeel Het schrijfproces vraagt een SO-lid in welke volgorde mensen hun boek schrijven. Begin je bij de eerste zin van het eerste hoofdstuk, start je bij de ontknoping of ergens in het midden? En wanneer ga je het herschrijven? Praat hier mee.

Engelssprekend schrijfmaatje gezocht

Schrijven gaat beter als je feedback krijgt. In het forumdeel Oproepen zoekt een SO-lid een schrijfmaatje in de regio van Eindhoven. Hij/zij schrijft Engelstalige verhalen en zou dan graag ook iemand anders willen helpen die in het Engels schrijft. Iets voor jou? Laat dan een reactie achter op het forum.

Hoe pak je je debuut aan?

In het forumgedeelte Het uitgeefproces vraagt een SO-lid om advies voor zijn debuut. Hij heeft een novelle af, maar weet niet zo goed hoe hij nu het beste verder kan gaan. Gewoon met goede hoop naar uitgevers sturen, of proberen mee te doen aan schrijfwedstrijden en zo in het literaire landschap terechtkomen? De meeste reagerende forumleden adviseren om nog even te wachten en zijn novelle eerst te laten proeflezen en eventueel te redigeren. Wat raad jij hem aan? Praat mee op het forum.

Januari schrijfmaand

In januari posten we maar liefst twee keer per week een nieuwe schrijfopdracht op het Januari Schrijfmaand-themaforum. Verschillende schrijfcoaches zorgen ervoor dat jij vol creativiteit en inspiratie het nieuwe jaar kunt beginnen. Doe mee aan de schrijfopdrachten en krijg (gratis) feedback op je werk.

Start to Write Now!

Vanaf woensdag 11 januari kun je op Schrijven Online meedoen aan Start to Write Now!, hét warmlooptraject voor jongeren (15 tot 25 jaar) die mee willen doen aan de landelijke schrijfwedstrijd Start to Write. Elke woensdag wordt er een nieuwe schrijfopdracht op het forum geplaatst, die je helpt om helemaal in de schrijfstemming te komen. Doe je ook mee?