Nu op het forum: persoonsnamen & boeklengtes

Nu op het forum: persoonsnamen & boeklengtes! Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Persoonsnamen in een fantasy-verhaal

Een van onze forumleden twijfelt over de namen van haar hoofdpersonages. Veel van de personages in haar fantasyverhaal hebben bijzondere namen, terwijl haar hoofdpersonage juist een alledaagse naam heeft. Hoe bepaal je welke naam juist is voor je personage? Op zoek naar advies of jouw tip delen? Kijk hier! 

Te snel schrijven 

Eén van onze forumleden vraagt hulp bij het uitbreiden van zijn/haar verhaal. Hij/Zij heeft het probleem dat de gebeurtenissen in het verhaal te snel verlopen en het boek daarom korter wordt dan gehoopt. Tips delen? Kijk hier. 

Boeklengtes

Een discussie over de lengte van het uiteindelijke gedrukte boek in verhouding tot het aantal getypte A4-pagina’s. De lengte van het boek is afhankelijk van onder andere lettertype, marges en tekengrootte. Welk  lettertype en lettergrootte gebruiken jullie? Praat mee! 

De schrijfdokter weet raad

Zit je ergens mee tijdens het schrijven van jouw boek of korte verhaal? Wil je graag die ene vraag aan iemand stellen die er verstand van heeft? Kortom, heb je behoefte aan een schrijfdokter die jouw vragen beantwoordt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op het themaforum ‘Vraag het de schrijfdokter’ kun je al je brandende vragen stellen aan de schrijfdokter. Ga naar het forum en deel je vraag!


Wekelijke schrijfopdracht

Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je mee?