Nu op het forum: schrijfdoelen oktober en schrijfgroep gezocht

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien.  Wat speelt er op dit moment op het forum?

Schrijfdoelen

In de forumcategorie Het schrijfproces is een discussie gaande over je persoonlijke schrijfdoelen voor oktober. Zo worden als doelen genoemd ‘één hoofdstuk afmaken’, ‘synopsis schrijven’ en ‘een website maken’. Wat zijn jouw schrijfdoelen voor deze maand? Ga naar het forum en praat mee. Volgende maand kun je weer terugblikken op je doelen: heb je ze gehaald? Het opstellen van schrijfdoelen kan een goede stok achter de deur zijn om te blijven schrijven.

Schrijfgroep zoeken

In een schrijfgroep kom je met andere schrijvers bij elkaar om samen te schrijven, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Dit is niet alleen leuk en gezellig, maar ook erg leerzaam. Op het forum staan regelmatig oproepjes om een schrijfgroep te starten, bijvoorbeeld in Haarlem en Noord-Brabant. Staat jouw regio er nog niet tussen? Je kunt ook zelf een oproep plaatsen en zo schrijvers vinden bij jou in de buurt.

Welke uitgever kiezen?

In de categorie Uitgeven vraagt een forumlid advies: meerdere uitgeverijen hebben interesse in haar boek. Hoe weet ze welke ze moet kiezen? In de reacties laten mensen haar weten dat ze in ieder geval moet kijken naar wat elke uitgever aan promotie gaat doen en hoe de royalty’s geregeld zijn. Een andere tip die wordt gegeven, is om bij alle uitgeverijen langs te gaan voor een gesprek en dan gewoon haar gevoel te volgen. Wat vind jij?

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?