Nu op het forum: toegevoegde waarde schrijfcursus en naam personage bij alwetende verteller

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Hoe noemt de alwetende verteller het hoofdpersonage?

In de rubriek ‘Taal en spelling’ legt een gebruiker een dilemma voor: zijn hoofdpersonage heet Alexander, maar wordt door zijn vrouw Lex genoemd. Het verhaal wordt verteld door de alwetende verteller. Hoe noemt deze verteller het personage, Alexander of Lex? Wat raad jij aan? Bekijk hier de discussie.

Toegevoegde waarde schrijfcursus/manuscriptbeoordeling?

In de rubriek ‘Overig’ vraagt een Schrijven Online-lid wat de toegevoegde waarde is van een schrijfcursus of manuscriptbeoordeling. Hij/zij zegt heel veel te leren van schrijfboeken en schrijftips, en aan de hand daarvan zelf zijn werk te kunnen redigeren. Hij/zij is bang dat iemand anders zijn bedoelingen met het schrijfwerk wellicht verkeerd begrijpt en aan de hand daarvan verkeerd advies geeft. Wat vind jij, is een schrijfcursus of manuscriptbeoordeling waardevol of voegt het weinig toe? Lees de discussie hier.

Grote productie boeken via POD?

Een Schrijven Online-lid legt ons een vraagstuk voor. Zijn boek is bijna klaar voor productie, dat hij via POD wil doen. Na inventarisatie blijkt dat hij bij de eerste druk al 1000 stuks kan verkopen, en dat is erg veel werk om zelf handmatig te versturen. Hij vraagt of er opties zijn om dit uit te besteden en of er misschien mensen zijn die hier ervaring mee hebben. Een forumlid reageert dat hij, bij zoveel interesse, misschien beter een reguliere uitgever kan benaderen. Wat denk jij?

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?