Afbeelding

Beeld Polka Dot Images/Polka Do/Thinkstock

Online geld verdienen met een blog

Een goede manier om online geld te verdienen is doort te starten met bloggen. Dit kunt u op verschillende manieren aanpakken zodat het voor u het leukste wordt. Denk bijvoorbeeld aan het affiliate program van Cardelmar of Amazon. Hiermee kunt u gemakkelijk leuke blogs schrijven en gelijktijdig geld verdienen! De ideale manier om een hobby met geld verdienen te combineren. Lees zeker verder voor meer tips en handige informatie zodat u een goede start kunt maken.

Aandachtspunten bij het bloggen

Het is altijd even spannend om te beginnen maar met de volgende tips gaat u er helemaal komen! Om te beginnen zal de content die u gaat schrijven goed moeten zijn. Want wanneer uw content goed is, willen anderen die ook graag lezen. Dit betekend dat er bezoekers naar u toe komen, wat belangrijk is om geld te kunnen verdienen met bloggen. Daarnaast ziet Google ook dat veel mensen uw blog interessant vinden en komt u hoger te staan in de rankings. Het is dus niet verstandig om de blog te schrijven om er alleen maar geld mee te verdienen. Dit zullen de lezers door hebben waardoor ze afhaken en niet meer terug zullen komen. Wees dus creatief en bedenk leuke informatieve onderwerpen. Want wanneer een lezer uw werk waardeert en u het bloggen bijhoud is de kans groot dat hij speciaal naar uw pagina terugkomt. Daarnaast kan het zelfs zo zijn dat hij of zij dit doorverteld aan zijn of haar vrienden. Hierdoor wordt u populairder en kunt u meer geld verdienen.

Geld verdienen via affiliate links

Wanneer u start met bloggen zijn er vele verschillende manieren waarop dit aangepakt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan affiliate links. Dit zijn speciale links die naar een bepaald product verwijzen en is een goede manier om geld te verdienen via uw blog. Wanneer de bezoeker via uw website het boek bij de desbetreffende online winkel koopt krijgt u een bepaald percentage van de winst. Er wordt aangeraden deze links niet te veel in de tekst te verwerken. Dit zou de lezer kunnen afschrikken waardoor hij de pagina verlaat. Daarnaast is Google hier ook geen fan hiervan. Wanneer de link dus te vaak wordt gebruikt in uw tekst kan Google ervoor kiezen dat de pagina van de blog laag op de zoekpagina's komt te staan. Gebruik ze dus wel, maar met mate. De affiliate links zijn te verkrijgen via bemiddelingsbureau's of worden door een bedrijf zelf gegeven.

Geld verdienen door middel van advertorials

Het lijkt erg op de normale post die we ontvangen, maar nu schrijft u ze voor een bemiddelingsbureau of bedrijf. Ook in tijdschriften komen ze geregeld naar voren en hebben het uiterlijk van een normaal artikel. Ze zijn echter te herkennen aan de kleine lettertjes. U kunt ze ook wel vinden onder de naam gastpost of gesponsorde post. Ook hierbij geld dat ze verkrijgbaar zijn via bemiddelingsbureaus of door een organisatie.

Geld verdienen met Adsense

Dit is wel de meest eenvoudige manier die gebruikt kan worden om geld te verdienen met uw blog. Al heel snel na het plaatsen van uw blog kan dit opgezet worden. U bepaalt zelf of er tekst, afbeeldingen of beide geplaatst zal worden. Voor iedere doorklik via een Adsense advertentie krijgt u een bepaald percentage. Voor ieder onderwerp zal het bedrag verschillen, dit geld dus ook voor wat u verdiend. Daarnaast steunen vele platforms deze manier van geld verdienen.