Afbeelding

Beeld Pixabay

Ontdek je schrijfhoroscoop

Wist je dat jouw persoonlijke geboortehoroscoop aangeeft of jij schrijftalent hebt en hoe en waarover jij graag schrijft? De planeet Mercurius is daarbij heel belangrijk, want die staat symbool voor communiceren en dus ook voor schrijven. Als professioneel astroloog kan Nicolette Cleerdin berekenen en uitleggen wat dit voor jou persoonlijk betekent. Maar ook je sterrenbeeld geeft globaal aan hoe en waarover jij graag schrijft.

Steenbok is ambitieus, doelgericht en gedisciplineerd, dus grote kans dat dat boek er wel komt. Carrière en ambities horen bij Steenbok, dus daar kun jij goed over schrijven. Als aardeteken wil jij graag praktische teksten schrijven, waar mensen echt iets aan hebben. En jij kunt goed alleen zijn en alleen werken, wat handig is voor een schrijver. (Steenbok is van ca. 21 december – ca. 19 januari.)

Waterman is de trendsetter, de hervormer van de dierenriem. Jouw teksten zijn absoluut vernieuwend en anders dan mensen gewend zijn. Jouw schrijfstijl kan ook apart zijn, tenminste in de ogen van anderen. Aparte thema’s spreken jou aan, zoals astrologie, alternatieve geneeswijzen, ruimtevaart en uitvindingen. Wetenschappelijke teksten liggen jou ook goed. (Waterman is van ca. 20 januari - ca. 18 februari.)

Vissen zijn heel creatief en hun inspiratie lijkt gewoon uit het niets te komen. Veel Vissen zijn kunstenaar, schrijver, muzikant of therapeut en over die thema’s kunnen ze dus ook goed schrijven. Fictie en gedichten passen ook heel goed bij Vissen, omdat ze zoveel fantasie hebben. Spiritualiteit is ook echt een Vissen-thema. (Vissen is van ca. 19 februari – ca. 20 maart)

Rammen schrijven snel en kort en bondig. Ze hebben uitdaging nodig en concentratie is niet hun sterkste kant meestal. Daarom zijn zij zo goed in columns, blogs, verhalen en andere korte teksten. Inspiratie hebben ze ook genoeg, zodat hun aandacht snel weer getrokken wordt door een nieuw onderwerp. Hun teksten en ideeën zijn altijd vernieuwend. Rammen zijn namelijk de pioniers van de dierenriem. (Ram is van ca. 20 maart – ca. 20 april.)

Stieren komen vaak langzaam op gang, maar als zij eenmaal aan het schrijven zijn, zijn ze niet meer te stoppen. Dan gaan ze vastberaden door en wijken ze niet meer af van hun oorspronkelijke plan. Want ze hebben wel wat moeite met verandering. Veel Stieren zijn werkzaam in de financiële wereld en daar schrijven zij dan ook graag over. Dat doen zij op een begrijpelijke en duidelijke manier. (Stier is van ca. 21 april – ca. 20 mei.)

Communicatie hoort bij Tweelingen, dus praten en schrijven doen zij heel gemakkelijk en snel. Ze zijn ook veelzijdig en nieuwsgierig, waardoor veel verschillende onderwerpen bij hen passen. Relatief veel Tweelingen zijn journalist of schrijver en hebben dus van schrijven hun beroep gemaakt. Tweelingen zijn vaak ook goed in reclameteksten schrijven. Eigenlijk kunnen ze alles schrijven!(Tweelingen is van ca. 21 mei – ca. 21 juni.)

Door Nicolette Cleerdin, Astrologiepraktijk Hilversum

Zit jouw sterrenbeeld er niet bij? Houd dan Schrijven Online in de gaten voor de tweede helft. 

Wil je meer weten over Nicolette Cleerdin? Kijk dan eens op de website van haar Astrologiepraktijk in Hilversum, of like haar Facebookpagina

Wil je een persoonlijke (schrijf)horoscoop?  Nicolette is 7 februari 2017 voor, tijdens en na het Schrijfcafé van Zinexprez in Hilversum aanwezig om jouw persoonlijke (schrijf)horoscoop te duiden. Kosten €15,- voor 20 minuten. Reserveer nu alvast een tijdstip en zoek je geboortetijd op voordat je naar het Schrijfcafé komt. Het  Schrijfcafé is bij Zinexprez, Vaartweg 89 in Hilversum.