Opleiding Poëzie aan de Schrijversacademie

Schuilt er in jou een geboren dichter?  Hoe schrijf je nou een goed gedicht? In de nieuwe poëzie opleiding aan de Schrijversacademie wordt je geholpen jouw dichtdromen waar te maken. Dichten is de zoektocht naar een perfect lopende verzameling van woorden, een passend ritme en vereist een grote verbeeldingskracht.

Schrijfdocent als gids

Tijdens de opleiding ga je met een docent opzoek naar jouw dichtvorm en verbeeldingskracht door middel van opdrachten die gezamenlijk en alleen gemaakt zullen worden. Je krijgt feedback op je werk van je docent en van je medestudenten tot je de magie van een prachtig passend gedicht weet te vinden. De docenten hebben veel ervaring in het vak en kunnen je handvaten geven richting het einddoel wat jij voor ogen hebt. Stefan Nieuwenhuis zal onder andere als docent aan de slag gaan bij de opleiding.
Er wordt gewerkt aan een reeks gedichten, een cyclus of misschien maak je wel je eigen complete bundel gedurende de opleiding. Het hoofddoel van de opleiding is het vinden van jouw reikwijdte, jouw stijl en jouw vrijheid. 

Specialisatie

Na het inleidende traject kun je verder gaan met een specialisatie. Hier wordt aandacht gegeven aan de presentatie van een dichter en zijn gedicht en maak je kennis met de aanwezigheid van een publiek. Ook wordt publicatie besproken en gekeken naar waar uitgeverijen, redacteuren en literaire tijdschriften naar op zoek zijn.
Op zaterdag 25 april is een proefles van de poëzie opleiding in Amsterdam.

Bron

www.schrijversacademie.nl

Techniek

Service