Afbeelding

Bron: Shuttershock

Overzicht literair nieuws – week 32

Overzicht literair nieuws – week 32Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week. 

29e editie van de Deventer Boekenmarkt

Afgelopen zondag vond de Deventer Boekenmarkt plaats. De markt was maar liefst zes kilometer lang en bestond uit 878 kramen. Op het event kwamen zo’n 130.000 bezoekers af.
De markt bood naast boeken ook muziek, exposities en andere culturele activiteiten.
Bron: Nationale Onderwijsgids 

Nederland Leest 2017

Dit jaar draait Nederland Leest om de toekomst: het thema van 2017 is robotica. Bezoekers van de bibliotheek krijgen het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau. Jonge lezers krijgen het boek Cyberboy van Tanja de Jonge. Het experiment van Ronald Giphart – die schrijft in samenwerking met een robot – is ook onderdeel van deze thematische maand.
Bron: Nederland leest

J.K. Rowling weer bestbetaalde auteur

Mede dankzij de verkoop van Harry Potter and the Cursed Child staat J.K. Rowling weer bovenaan de lijst van best verdienende auteurs. Het Amerikaanse blad Forbes maakte de lijst van 10 auteurs best verdienende auteurs bekend. Rowling staat met 95 miljoen bovenaan. Dan Brown, Danielle Steel en Stephen King staan ook op de lijst.
Bron: tzum.info  

Autobiografie Anna Faris onveranderd na scheiding

De Amerikaanse actrice Anna Faris schreef een autobiografisch boek waarin de liefde een prominent onderwerp is. Haar echtgenoot Chris Pratt schreef het voorwoord voor het boek.
Afgelopen zondag kondigde Faris en Pratt echter aan dat zij na 8 jaar huwelijk gaan scheiden. Het boek van Faris - genaamd Unqualified - zal desondanks toch ongewijzigd worden uitgegeven. In oktober verschijnt het boek in de winkels.
Bron: Nu.nl 

Uitgeven