Presentatie Boekman over jongerencultuur in de SSBA Salon

Presentatie Boekman over jongerencultuur in de SSBA SalonTer ere van het verschijnen van het culturele tijdschrift Boekman #99 organiseren de Boekmanstichting en SSBA Salon op donderdag 12 juni een talkshow. Hierin komen jonge makers en doeners uit de culturele sector aan het woord.

Jongerencultuur

Boekman #99 staat geheel in het teken van jongerencultuur. Volgens de Boekmanstichting bloeit culturele betrokkenheid op onder jongeren. ‘Tal van initiatieven voor en door jongeren laten zien dat er een frisse wind, zo niet storm is opgestoken in het culturele landschap’, stelt Ineke van Hamersveld, hoofdredacteur van Boekman. ‘Ze kiezen vaak hun eigen weg, die niet per se langs traditionele instellingen loopt.’

Overleven

Tijdens de Boekman-Salon op 12 juni vertellen jonge ondernemers over werken en overleven in de wereld van kunst en cultuur. Femke Blok (cultureel ondernemer) vertelt over de ambitie om ‘iets met cultuur’ te doen in een tijd van crisis. Daarnaast spreekt moderator Ko van ‘t Hek (filosoof) met Peter van der Es (Kunstbeurs Unfair), Marloes Meuzelaar (Queer Amsterdam), Maurice Seleky (Jonge Schrijversavond), Jarl Schulp (Fiber) en Sophia Zürcher (cultureel ondernemer, journalist.

De toegang is gratis. Tijdens de Boekman-Salon is het tijdschriftnummer éénmalig te koop voor € 15,- i.p.v. € 17,50!

Over de Boekmanstichting

De Boekmanstichting verzamelt en verspreidt kennis en informatie over kunst- en cultuurbeleid en de uitwerking ervan in praktijk. Ze stimuleert onderzoek en meningsvorming over de productie, distributie en afname van kunst en over het (inter)nationale kunstbeleid. De Boekmanstichting organiseert het cultuurpolitieke debat tussen vertegenwoordigers van bestuur, wetenschap en praktijk.

Over SSBA Salon

SSBA Salon is de Culturele Deeltjesversneller van de Stadsschouwburg Amsterdam. Met events, een online magazine en een culturele agenda presenteert SSBA Salon cultuur uit de stad.

Uitgeven