Afbeelding

Rufus Wainwright. Foto door Barry J. Holmes

Rufus Wainwright op 32ste Nacht van de Poëzie

Rufus Wainwright op 32ste Nacht van de PoëzieDe beroemde singer-songwriter Rufus Wainwright treedt op zaterdag 20 september op tijdens de 32ste Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg. Ook is de dichterslijst van De Nacht compleet.

Rufus Wainwright staat bekend als één van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Volgens Elton John is hij 'the greatest songwriter on the planet'. Hij komt exclusief voor 'de Nacht' naar Nederland.

Het is onderdeel van de jarenlange Nacht-traditie dat muzikanten en andere artiesten als entr’actes enkele malen het stokje van de dichters overnemen tijdens de poëziemarathon. Andere acts zijn de Ashton Brothers, Maarten Heijmans zingt Shaffy, pianiste Daria van den Bercken en het negenkoppige tango-orkest Orquesta Típica Andariega.

Dichterslijst Nacht van de Poëzie

De dichterslijst van De Nacht is compleet. Dichters Andy Fierens, Jan Glas, Erik Jan Harmens, Florence Tonk en Max Temmerman zijn toegevoegd aan de in totaal 21 dichters die gaan optreden. Piet Piryns en Ester Naomi Perquin verzorgen de presentatie.

De gangen rond de Grote Zaal worden bezet door een boekenmarkt. Niet alleen kan men hier de bundels laten signeren, ook is daar gelegenheid tot eten en drinken. Alle bezoekers krijgen de exclusieve Nachtbundel, met daarin veel ongepubliceerd werk van de dichters.

Volledige dichterslijst:
Wim Brands, Remco Campert, Bart Chabot, Andy Fierens, Jan Glas, Maarten van der Graaff, Erik Jan Harmens, Marjolijn van Heemstra , Judith Herzberg, Ingmar Heytze, Anton Korteweg, Els Moors, Leonard Nolens, Jean Pierre Rawie, Mustafa Stitou, Florence Tonk, Max Temmerman, Maud Vanhauwaert, Miriam Van hee, Menno Wigman & Kira Wuck.

Entr’actes:
Rufus Wainwright, De Ashton Brothers, Orquesta Típica Andariega, Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy, Daria van den Bercken.

Zie de website van de Nacht van de Poëzie voor meer informatie en kaartverkoop.

De Nacht van de Poëzie is een productie van Het Literatuurhuis i.s.m. TivoliVredenburg.