Scheltema’s Schrijversacademie zoekt schrijftalent

Scheltema’s Schrijversacademie zoekt schrijftalentBoekhandel Scheltema , literair tijdschrift de Gids en online schrijversvakschool EDITIO zijn op zoek naar literair talent.

Wat is het?

Vanaf 4 juni 2015 zal een talentklasje van 20 deelnemers workshops krijgen van Adriaan van Dis, Oek de Jong, Nina Weijers, Thomas Heerma van Voss en Hans Munstermann. Deze succesvolle schrijvers vertellen over hun debuut, hun schrijfproces en de bijzonderheden die zij tegenkomen bij het schrijven en geven tips en aanwijzingen. Naast deze workshops is er ook een redacteuren- avond, waar redacteuren van verschillende uitgeverijen vertellen wat voor hen een succesvol manuscript is. Naast deze workshops zullen de deelnemers worden begeleid door EDITIO- tutors Manon Uphoff en Marcel Möring.
Uiteindelijk schrijft iedere deelnemer aan het eind van de reeks een kort verhaal. Het winnende verhaal zal worden gepubliceerd in De Gids en de auteur hiervan krijgt oriënterende gesprekken met de deelnemende uitgeverijen aangeboden.

Hoe doe je mee?

Stuur vóór 15 april een kort verhaal van circa 400 woorden op naar academie@scheltema.nl. Vermeld in de mail kort je contactgegevens en huidige bezigheden en doe het verhaal met je naam in de bijlage. Uit de aanmeldingen zal door onze deskundige jury o.l.v. Arnold Heumakers (NRC criticus en ex jurylid van de PC Hooft-prijs) en Niña Weijers een selectie worden gemaakt. Als je wordt geselecteerd kost deelname 75 euro. Ga voor meer informatie over het programma en de aanmelding naar www.scheltema.nl/nl/schrijversacademie

Techniek