Schrijf die brief!

Schrijf die brief!Heb je altijd al een brief willen schrijven aan een bekend persoon tegen wie je opkijkt of juist die je afschuwt? Dit is je kans! NRC Handelsblad organiseert een brievenwedstrijd waarin jij je gevoelens van afschuw of bewondering in een open brief aan diegene kan richten.

De brief moet gericht zijn aan een bekend persoon. Het mag iemand zijn die dood is, maar ook iemand die nog levend is. Het hoeft ook niet iemand te zijn van Nederlandse afkomst. De brief moet maximaal uit 400 woorden bestaan en voor 17 november opgestuurd worden.

De winnaar ontvangt een boekenpakket van €400 euro en wordt uitgenodigd om de brief voor te lezen op 22 november bij de Middag van de Brief in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. Ook zal de winnende brief in NRC Handelsblad gepubliceerd worden. Bij de tweede en derde prijs zullen er exemplaren van Brieven van belang van Shaun Usher uitgereikt worden.

De jury van de brievenwedstrijd bestaat uit voorzitter Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar aan de UvA, Arjen Fortuin, boekenredacteur van NRC Handelsblad en Joost Nijsen van Uitgeverij Podium.

Bron

http://www.nrc.nl/boeken/2014/10/31/u-schrijft-nog-papieren-brieven-die-mee-met-onze-wedstrijd/#