Schrijf je fit met Januari Schrijfmaand 2017 – Opdracht #1

Ook dit jaar is de Januari Schrijfmaand terug! Een maand lang, elke week op dinsdag en vrijdag publiceren we twee schrijfoefeningen van 4 verschillende schrijfcoaches om in conditie te komen.Schrijfcoach Odile Schmidt verzorgt deze week de opdrachten. 

Over de schrijfcoach

Odile Schmidt-Nouhan (1965) is schrijfcoach voor de wekelijkse schrijfopdracht van Schrijven Online. Ze is veelvuldig genomineerd en winnares van schrijfwedstrijden, auteur bij het literaire tijdschrift Naakte Lunch. Naast korte verhalen schrijft ze weleens winnende columns en staat ze in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd 2015. Meer weten over Odile? Kijk dan op haar website

Opdracht #1: Het mislukte goede voornemen 

Duizenden mensen stellen ieder jaar goede voornemens voor zichzelf op, maar of ze die ook daadwerkelijk uitvoeren is maar de vraag. Om het jaar goed te beginnen is het thema van deze schrijfopdracht: het mislukte goede voornemen. Schrijf in maximaal 300 woorden over jouw mislukte voornemen van het afgelopen jaar. 

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Odile en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Techniek