Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #13

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #13Een maand lang, elke week op maandag, woensdag en vrijdag publiceren we drie schrijfoefeningen van 5 verschillende schrijfcoaches (Corrie Gramser, Maria van Deutekom, Christel Cosijn, Lia Hesemans en Inanna van den Berg) om in conditie te komen.

Opdracht #13 – De laatste loodjes

Al dagen staar je naar een half gevuld scherm. Voor de zoveelste keer lees je de laatste alinea. Tips als ‘even wegleggen’ heb je intussen al opgevolgd. Niets helpt. Er komt geen letter bij. Tranen dringen zich op. Dan gaat de telefoon: je beste vriend(in) belt. Met een stralende lach beëindig je het telefoongesprek. Niet veel later zet je de laatste punt: klaar!

Werk het telefoongesprek uit in een dialoog. Laat voelen (Show, don’t tell) wat er met jouw emotie(s) gebeurde tijdens dit gesprek. Maximaal 200 woorden.

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Inanna van den Berg en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over schrijfcoach Inanna van den Berg

Voor Inanna van den Berg is schrijven en coachen als ademen. Gedurende haar loopbaan hebben deze centraal gestaan; als leidinggevende, docente Nederlands en Sociaal Psycholoog. Sinds een jaar richt zij zich op het begeleiden van schrijvers (van A tot Z) en het beoordelen/redigeren van manuscripten. Deels samen met haar echtgenoot schrijft ze onder het pseudoniem Ambilicious. Hier kun je haar website bezoeken.

Bron

www.schrijvenonline.org/forums/themaforums/januari-schrijfmaand

Techniek