Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #14

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #14Een maand lang, elke week op maandag, woensdag en vrijdag publiceren we drie schrijfoefeningen van 5 verschillende schrijfcoaches (Corrie Gramser, Maria van Deutekom, Christel Cosijn, Lia Hesemans en Inanna van den Berg) om in conditie te komen.

Schrijfopdracht #14 – Van de daken schreeuwen

Het is je gelukt. Morgen rolt jouw eerste boek van de drukpers. Je hebt dit goede nieuws met al je vrienden/vriendinnen gedeeld op internet. Felicitaties en lovende woorden stromen binnen. Je voelt je een beroemdheid, zoveel belangstelling. Tot je benaderd wordt door een bekend landelijk dagblad. De titel van je boek heeft hun aandacht getrokken en zij willen meer informatie. Er is geen tijd meer om een journalist langs te sturen.

Schrijf een persbericht van maximaal 150 woorden over jouw boek: enthousiast, bevlogen en bescheiden. 

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Inanna van den Berg en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over schrijfcoach Inanna van den Berg

Voor Inanna van den Berg is schrijven en coachen als ademen. Gedurende haar loopbaan hebben deze centraal gestaan; als leidinggevende, docente Nederlands en Sociaal Psycholoog. Sinds een jaar richt zij zich op het begeleiden van schrijvers (van A tot Z) en het beoordelen/redigeren van manuscripten. Deels samen met haar echtgenoot schrijft ze onder het pseudoniem Ambilicious. Hier kun je haar website bezoeken.

Bron

www.schrijvenonline.org/forums/themaforums/januari-schrijfmaand

Techniek