Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #5

Een maand lang, elke week op maandag en woensdag publiceren we twee schrijfoefeningen van 4 verschillende schrijfcoaches (Maria van Deutekom, Inanna van den Berg, Elizabeth van den Dries, Natasza Tardio en Gijsje Kooter) om in conditie te komen.

Opdracht 5 - Helemaal alleen

Schrijf een kort verhaal van max. 400 woorden met de volgende elementen:

Je staat 's ochtends op en merkt dat je helemaal alleen bent. Al je huisgenoten zijn verdwenen. Lichtelijk in paniek ren je van kamer naar kamer tot je als laatste de deur van de zolder open gooit. 

Beschrijf op een actieve manier wat je ziet en wat zich afspeelt zodra je de deur opengooit. Doe dit in de 1e persoon tegenwoordige tijd. Zorg voor een verrassend plot.

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over schrijfcoach Natasza Tardio

Natasza Tardio werkte als journalist voor onder meer Ezzulia en Crimezone/Hebban en schreef meerdere non-fictie boeken voor ze in 2012 debuteerde als Young Adult schrijver met de jeugdthriller Moordvrienden. Met dit boek won ze  de 'Jonge Jury Debuutprijs 2014'. Haar tweede jeugdthriller Onzichtbaar kwam in 2014 uit bij uitgeverij Kluitman, waarna in maart 2015 Meedogenloos volgde, dat genomineerd werd voor de Hebban Beste Young Adult Boek 2015 Award en momenteel één van de 25 leestips is voor de Jonge Jury Prijs 2016.

2016 wordt een belangrijk schrijfjaar voor Natasza, want eind maart 2016 verschijnt haar vierde jeugdthriller Vlucht. Ook verschijnt er in het najaar na lange tijd weer een non-fictie boek van haar hand. Een biografie over Francien de Zeeuw, verzetsheldin en Nederlands eerste marinevrouw. 

Natasza is getrouwd en heeft twee kinderen. Verder werkt ze als commercieel schrijver, is ze eigenaar van tekstbureau e-write.nl en is ze tevens hoofdredacteur van de nieuwe Kunst & Cultuur site Tribuna.nl. Wil je meer weten over Natasza? Bezoek dan hier haar website. 

Techniek