Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #6

Een maand lang, elke week op maandag en woensdag publiceren we twee schrijfoefeningen van 4 verschillende schrijfcoaches (Maria van Deutekom, Inanna van den Berg, Elizabeth van den Dries, Natasza Tardio en Gijsje Kooter) om in conditie te komen.

Opdracht 6 - Ik ga op reis en ik neem mee...

In mijn nieuwe boek Vlucht dat in maart 2016 verschijnt, wordt mijn hoofdpersoon plotseling midden in de nacht wakker gemaakt. Ze moet zonder enige verklaring binnen 30 minuten haar spullen pakken en krijgt te horen dat ze het allerbelangrijkste moet meenemen, want ze keert nooit meer terug.

Opdracht
Je verkeert in dezelfde situatie als mijn hoofdpersoon. Je wordt midden in de nacht wakker gemaakt en moet binnen 30 minuten zoveel mogelijk spullen pakken en uiteraard jezelf aankleden. Je krijgt hierbij geen uitleg waarom, maar je krijgt alleen te horen dat je nooit meer terugkeert. De spullen die je meeneemt moeten in maximaal 2 á 3 tassen of koffers passen. Wat neem je mee en wat laat je achter? Hoe voel je je hierbij en waarom maak je deze keuzes? Leg uit wat je voelt, denkt en doet op dat moment. Werkt de druk verlammend, of is het voor jou helemaal niet moeilijk om afscheid te nemen van je oude leven?

Gebruik hiervoor maximaal 400 woorden en probeer ons zoveel mogelijk mee te nemen in jouw beleving.

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over schrijfcoach Natasza Tardio

Natasza Tardio werkte als journalist voor onder meer Ezzulia en Crimezone/Hebban en schreef meerdere non-fictie boeken voor ze in 2012 debuteerde als Young Adult schrijver met de jeugdthriller 'Moordvrienden'. Met dit boek won ze  de 'Jonge Jury Debuutprijs 2014'. Haar tweede jeugdthriller 'Onzichtbaar' kwam in 2014 uit bij uitgeverij Kluitman, waarna in maart 2015 'Meedogenloos' volgde, dat genomineerd werd voor de Hebban Beste Young Adult Boek 2015 Award en momenteel één van de 25 leestips is voor de Jonge Jury Prijs 2016.

2016 wordt een belangrijk schrijfjaar voor Natasza, want eind maart 2016 verschijnt haar vierde jeugdthriller 'Vlucht'. Ook verschijnt er in het najaar na lange tijd weer een non-fictie boek van haar hand. Een biografie over Francien de Zeeuw, verzetsheldin en Nederlands eerste marinevrouw. 

Natasza is getrouwd en heeft twee kinderen. Verder werkt ze als commercieel schrijver, is ze eigenaar van tekstbureau e-write.nl en is ze tevens hoofdredacteur van de nieuwe Kunst & Cultuur site Tribuna.nl. Wil je meer weten over Natasza? Bezoek dan hier haar website. 

Techniek