Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #9

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #9Een maand lang, elke week op maandag, woensdag en vrijdag publiceren we drie schrijfoefeningen van 5 verschillende schrijfcoaches (Corrie Gramser, Maria van Deutekom, Christel Cosijn, Lia Hesemans en Inanna van den Berg) om in conditie te komen.

Het Driestappenverhaal van schrijfcoach Christel Cosijn

Als schrijfcoach knijp ik graag tot het zweet uit je pen komt. In de tropen heb je natuurlijk wat minder haast, daarom kijk ik tot half februari regelmatig op SOL of er nog verlate inzendingen zijn voor het Driestappenverhaal. Neem ter inspiratie een lekkere duik in ‘Tips uit het geheim van de Schrijver van Renate Dorrestein’. Dit gratis e-book vind je op onze nieuwe website: www.bigbangexpress.com.

Opdracht #9 – Motief

Je hebt gesolliciteerd bij detective bureau Cosijn & Co en krijgt 3 proefopdrachten.

Opdracht 3

Je krijgt een enveloppe met daarin een boek. Het is het boek dat de vrouw onder haar matras bewaart. En een brief met de opdracht: Maak een afspraak met de vrouw van de foto op een rustige plek. Zodra jullie alleen zijn, pak je dit boek en leest een van de  passages voor die voorkwam in het telefoongesprek. Observeer nauwkeurig hoe de vrouw van de foto hier op reageert. Probeer ook te achterhalen waarom zij deze passages heeft onderstreept. Beschrijf jullie ontmoeting tot in detail, zodat het voelt alsof ik er zelf bij ben geweest. 

(Heb je opdracht 1 en 2 gedaan, gebruik dan ook die informatie. Ontdek het motief. Schrijf de scène uit in maximaal 500 woorden). 

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Christel Cosijn en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Bron

www.schrijvenonline.org/forums/themaforums/januari-schrijfmaand

Techniek