Afbeelding

Bron: schrijfaanzee.nl

Schrijf met je hart

 Schrijf met je hart

Elizabeth van den Dries is schrijfster en schrijfcoach. Vandaag deelt ze één van haar favoriete Engelstalige schrijfboeken met ons: Writing from the body van John Lee.

Bevrijd schrijven

Writing from the body is een boek dat Van den Dries per toeval ontdekte in boekhandel The American Bookstore bij de afdeling schrijfboeken. Volgens de achterflaptekst is het een geen 'hoofd' maar een 'hart' boek, dat schrijvers bevrijdt van twijfels, onzekerheden en zelfs van een writer’s block.
De auteur, John Lee, zegt dat we de roep om te schrijven letterlijk in ons lijf kunnen horen. Hij geeft het advies om te luisteren naar de taal van het lichaam; je jubelteen, je dikke dijbeen, je zweterige handpalm, je doorrookte longen, je gerimpelde wangen, je verloren hart, je gestreste ademhaling etc.


Oefeningen

In het boek staan verschillende oefeningen om het schrijven vanuit het hoofd los te laten en de originele schrijversstem van binnenuit te laten horen. De schrijver is geïnspireerd door Nathalie Goldberg, een van de schrijvers uit de top 5 van schrijfboeken die je gelezen moet hebben.

Van den Dries gebruikt de oefeningen in het boek als inspiratiebron voor schrijfcursussen of coaching en als een van haar personages niet wil wat ze wil en zij op zoek moet naar een antwoord in zijn/haar binnenwereld.

Techniek