Afbeelding

Bianca Mastenbroek

Schrijfcursus AVI kinderboeken schrijven

Schrijfcursus AVI kinderboeken schrijvenAls kinderboeken schrijven een kunst is, dan is het schrijven van AVI-kinderboeken dat helemaal. Welke woorden mogen wel in AVI-M3 en welke niet? Wat is de gemiddelde woordlengte voor AVI-M6? Hoe krijg je een tekst op het juiste niveau?

Schrijven Online Academie verzorgt al enige tijd de cursus AVI kinderboeken schrijven. In de cursus AVI-kinderboeken schrijven die samengesteld is door de ervaren AVI-schrijfster Netty van Kaathoven, krijg je alle handvatten om de uitdaging van het AVI-kinderboeken schrijven tot een goed einde te brengen. Naast AVI-boeken komen ook samenleesboeken en makkelijklezenboeken aan bod.

Per 1 januari wordt Netty van Kaathoven vervangen door Bianca Mastenbroek. De opdrachten zullen door haar worden nagekeken en van feedback voorzien. Zij zal met het softwarehulpmiddel P-Clib van CITO precies nameten op welk AVI-niveau je teksten zich bevinden.

De cursus is bedoeld voor gevorderde schrijvers. Heb je nog weinig of geen ervaring in het schrijven voor kinderen volg dan eerst de cursus Schrijven voor kinderen. Neem bij twijfel eerst contact op.

Over Bianca Mastenbroek

Bianca Mastenbroek schrijft boeken voor kinderen, jeugd en volwassenen. Ze heeft verschillende AVI-boeken, samenleesboeken en makkelijklezenboeken geschreven voor uitgevers als De Vier Windstreken, Van Tricht en Delubas. Ook schreef ze enkele delen van de serie Gestreepte Boekjes. In 2016 komt haar eerste Vlaams Filmpje uit. Daarnaast heeft ze meerdere historische (jeugd)boeken op haar naam staan, zoals Vrij! (in 2015 genomineerd voor de Thea Beckmanprijs) en het veelgeprezen Walvisvaarders. Naast zelf schrijven (ze heeft inmiddels 20 boeken op haar naam staan), coacht ze graag beginnende en gevorderde schrijvers.

Bron

http://www.schrijvenonline.org/actie-abonnement-op-schrijven-magazine-bestellen

Techniek