Schuif aan bij Barts Boekenclub

Schuif aan bij Barts BoekenclubOp 19 november zijn ‘De meisjes van de Arbeiderspers’, Ineke Riem, Iris Hannema en Anne Eekhout, te gast bij Bart Gielen in het theater Betty Asfalt Complex in Amsterdam. 

Tijdens deze literaire avondvoorstelling spreken Hannema, Eekhout en Riem over hun verschillende ervaringen als debutant en ook over hun debuutromans.

Over de schrijfsters en hun werk  

Ineke Riem(1980) won met Zeven pogingen om een geliefde te wekken de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en was ze genomineerd voor de Academica Literatuurprijs 2014. Voor een hoofdstuk dat eerder werd gepubliceerd in De Gids ontving Riem de Nieuw Proza Prijs 2012.
 
Anne Eekhout (1981) kwam tijdens haar studie op het idee om haar debuutroman Dogma te schrijven. Na een paar jaar besloot ze te gaan werken bij een literaire boekhandel, waar ze mede-eigenaar werd. Ondertussen bleef ze doorschrijven aan het manuscript dat Dogma moest worden. Ook verscheen ze in het maart-april nummer van Schrijven Magazine 2014.

Iris Hannema (1985) is freelance (reis)journalist/fotograaf. Ze publiceerde in onder meer HP/DeTijd, Zin, Trouw, Margriet, nrc.next, Algemeen Dagblad, FD. Miss yellow hair, hello! is haar debuutroman.

Bron

http://www.bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=256

Uitgeven