Teksten schrijven voor een webshop

Teksten schrijven voor een webshopSteeds meer mensen kopen via een webshop spulletjes online. Van kleding tot laptops tot tweedehandsgoed; je kunt het zo gek niet bedenken of het is online te koop. Wanneer je zelf een webshop hebt, is het dan ook van belang om je op een positieve manier te onderscheiden van de vele andere webwinkels. Een belangrijke voorwaarde is in ieder geval dat je webshop er verzorgd uitziet en dat deze mogelijke klanten aanspreekt. Hierbij is het essentieel dat je goede webteksten schrijft; teksten die bij de doelgroep passen en teksten die ervoor zorgen dat mensen graag iets in jouw webshop willen kopen. Lees hier onze tips voor betere webshopteksten!

Tips om betere webteksten te schrijven:

Bied meerwaarde

Zorg ervoor dat de lezer door jouw webteksten betrokken raakt bij jouw webshop. Dit doe je onder andere door originele teksten te schrijven, die een meerwaarde bieden voor de bezoeker. Deze teksten hoeven niet per se commercieel te zijn. Bezoekers die regelmatig terugkeren voor het lezen over trends en wetenswaardigheden zijn ook van belang. Een goed voorbeeld is de webshop Peter Hahn. Deze webshop heeft een eigen blog ontwikkeld, waarop modetrends besproken worden en belangrijke statements worden gemaakt over bijvoorbeeld de Internationale Vrouwendag en Fair Trade kleding

Wees origineel

Zorg ervoor dat jouw webteksten de lezer overtuigen om in jouw webshop te kopen! Dit doe je onder andere door originele teksten te schrijven. Originele en zelfgeschreven teksten worden erg gewaardeerd. Neem nooit teksten over van andere webshops of websites. Niet alleen verlies je op deze manier je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid, maar het gebruiken van andermans webteksten wordt ook door zoekmachines vaak als negatief beschouwd. Dat laatste zal je vindbaarheid op het internet niet bevorderen. Zet de meest belangrijke informatie altijd bovenaan. Dit is namelijk het gedeelte dat je bezoekers het eerst zullen lezen (of scannen). Houd het eenvoudig, zodat bezoekers in één oogopslag de juiste informatie zullen zien en meteen tot aankoop over kunnen gaan.

Wees vindbaar

Voorafgaand aan het schrijven van je webtekst is het belangrijk om keyword research te doen. Op deze manier onderzoek je op welke zoekwoorden er het meest gezocht wordt in de zoekmachines. Deze zoekwoorden kun je dan in je webteksten verwerken, waardoor je tekst, en daardoor je webshop, sneller en eenvoudiger online te vinden is. Er zijn verschillende programma’s die je kunt gebruiken voor keyword research. Eén van de meest bekende is Google AdWords.

Vergeet de opmaak niet

Bezoekers hebben vaak al binnen enkele seconden een oordeel gevormd over je webwinkel. Een sterke eerste indruk maken is dan ook essentieel. Zorg ervoor dat de opmaak van je webshop er goed uitziet. Dit kun je doen door stukjes tekst af te wisselen met beeldmateriaal. Dat kan in de vorm van foto’s, maar ook een bijpassende video kan erg goed helpen. Probeer de interesse van je bezoeker te wekken. Maak af en toe gebruik van dikgedrukte woorden. Doe dit bijvoorbeeld bij de merknaam of de naam van het product. Dit maakt de tekst een stuk interessanter en aantrekkelijker. Ook het gebruik van een stijlvol lettertype en een aantrekkelijke lettergrootte wordt gewaardeerd door bezoekers. Wanneer de interesse is gewekt, zal de bezoeker meer willen zien en langer in je webshop blijven rondneuzen.

Schrijf correct

Nadat je een tekst voor je webshop hebt geschreven, is het van groot belang de spelling te checken. Het blijkt namelijk dat er nog vaak spelfouten gemaakt worden bij bedrijven (lees meer over dit onderwerp). Een webshop waarin veel spellingsfouten worden gemaakt, wordt natuurlijk niet serieus genomen. Laat altijd een paar extra ogen over je tekst gaan, zodat je zeker weet dat deze foutloos is. Ook de juiste interpunctie is belangrijk. Zet komma’s en punten op de juiste plek. Houd je teksten bovendien begrijpelijk. Vermijd spreektaal, jargon en vaag taalgebruik; zo zal je een breder publiek bereiken.

Neem alle bovenstaande tips in acht bij het schrijven van een webtekst. Dit kan namelijk een groot verschil maken!