Uitgever Oscar van Gelderen bovenaan in Literaire Pikorde

De Literaire Pikorde 2014Oscar van Gelderen van Uitgever Lebowski staat op nummer één in de Literaire Pikorde, die samengesteld is door Jan Zandbergen.

Van Gelderen is sterk gestegen in de lijst, want in de Literaire Pikorde 2013 stond hij nog op plek 29. Uitgever Lebowski geeft onder meer de roman Stoner van John Williams uit. Vorig jaar stond Prometheus-directeur Mai Spijkers op nummer één door de succesvolle Vijftig Tinten Grijs-boeken. Spijkers is nu gedaald naar de vijfde plek op de lijst.

Peter Nijssen is met plek 19 de hoogste binnenkomer in de lijst. Nijssen is de nieuwe uitgever van de Arbeiderspers. Op 25ste  plek vind je Polare-investeerder Paul Dumas, ook hij is nieuw in de lijst. Andere nieuwe namen in de Literaire Prikorde 2014 zijn  boekhandelaar en crowdfunder voor Polare Tilburg Marlous Mutsaers (35) en Vrij Nederland-journalist en organisator van Literaturfest Tim de Gier (37). De lijst is gepubliceerd op Boekblad.

Bron

http://www.nrc.nl/boeken/2014/03/07/stoner-uitgever-oscar-van-gelderen-stoot-mai-spijkers-van-troon-in-literaire-pikorde-2014/

Uitgeven