Start » Nieuws » Uitslag Making Peace Schrijfwedstrijd

Uitslag Making Peace Schrijfwedstrijd

4 April 2013

Uitslag Making Peace SchrijfwedstrijdSommige verhalen maak je alleen los met een thema als ‘vrede’. Dit zijn de drie waar we het meest van onder de indruk waren.

1e prijswinnaar: Casper van Veen – Kim Dae-jung

‘Casper van der Veen schreef een uitstekend gecomponeerd en gloedvol betoog, waarin hij het thema van de schrijfwedstrijd "The art of making peace" plaatste in de actualiteit,’ aldus de jury. Gefeliciteerd, Casper! Jij wint een uitgebreid prijzenpakket met onder meer twee kaartjes voor de musical Soldaat van Oranje op woensdag 18 september.

Kim Dae-jung begon zijn politieke carrière kort na de Koreaanse Oorlog (1950 – 1953) die aan honderdduizenden Koreanen het leven had gekost. In 1961 vond in Zuid-Korea een militaire coup plaats, waarna generaal Park Chung-hee (vader van de huidige president) achttien jaar als een wrede dictator de scepter over het land zou zwaaien.

Het hele verhaal van Casper met jurcommentaar lees je hier.

2e prijswinnaar: Nora Sinnema – De witte roos

‘Nora Sinnema brengt het thema terug naar een mooie essentie: vergiffenis schenken aan een dader, hoe erg je zelf ook onder diens daden geleden hebt,’ aldus de jury. Gefeliceerd, Nora! Jij wint gesigneerde exemplaren van de boeken In Vredesnaam van Danielle Hermans en Het mysterie van de zwarte mantel van Martine Letterie.

Ik nam plaats tegenover mijn vader. Hij zweeg. Hij was altijd al een man van weinig woorden geweest. Mijn vingers klemden zich om de witte roos die ik had meegenomen. Ik had koffie moeten meenemen, bedacht ik me. Iets warms. Hij was geen goede gastheer.

Het hele verhaal van Nora met jurcommentaar lees je hier.

3e prijswinnaar: Nicole Munneke – Vrede vinden

‘Een ogenschijnlijk simpel verhaal over een vrouw die geen feest kan vieren omdat ze in de oorlog te veel verloren heeft,’ aldus de jury. Gefeliciteerd Nicole! Jij wint gesigneerde exemplaren van de boeken In Vredesnaam van Danielle Hermans en Het mysterie van de zwarte mantel van Martine Letterie.

Ze zat op het balkon en keek naar de lichten die over het strand flitsten. Meer dan alles wenste ze dat ze zich aan kon sluiten bij de menigte van lachende, dronken tieners en net als hen alles kon vergeten. Feest kon vieren.
“Natasha?”

Het hele verhaal van Nicole met jurcommentaar lees je hier.

Wij nemen contact met jullie op over de prijzen. Schrijvers en jury, hartelijk dank!

Bron: www.schrijvenonline.org/nieuws/making-peace-schrijfwedstrijd

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
cd-hoes De Jeugd van Tegenwoordig rechtenvrij

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Superaanbieding!
zo breng je je verhaal tot leven

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!

Leuke aanbieding
Beletselteken

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!

Speciale actie
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!