Afbeelding

Verkiezing beste thriller 2014.

Verkiezing beste thriller, beste spannende YA en beste fantasy

Verkiezing beste thriller 2014.Hebban.nl organiseert vanaf 15 september de 12e editie van de Beste Thriller van het Jaar-verkiezing. Ook gaat Hebban op zoek naar de beste spannende YA-roman en de beste fantasy-boeken van het jaar.

Beste thriller

De redactie van Hebban|Crimezone stelde een stemlijst samen van 30 vertaalde en 30 oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers die verschenen tussen 1 september 2013 en 1 september 2014. De stemmer wordt gevraagd zijn of haar top 3 samen te stellen en krijgt ook de mogelijkheid om zelf een titel te nomineren.

Beste spannende Young Adult

De verkiezing van de Beste Spannende YA-roman richt zich exclusief op Nederlandstalige auteurs en wordt georganiseerd in samenwerking met jongerenkrant 7Days en de Hebban Young Adult portal.
Uitgevers van oorspronkelijk Nederlandstalige spannende YA-fictie kunnen tot 5 september a.s. titels nomineren voor de stemlijst.

Beste sf/fantasy/horror

Verkiezing beste sf, fantasy en horror 2014.Na de succesvolle start van Hebban Fantasy, de portal in samenwerking met de Stichting ter promotie van het fantastische genre, organiseert Hebban voor het eerst een verkiezing voor de beste sciencefiction/fantasy/horror van het jaar. De redactie van Hebban Fantasy heeft een stemlijst samengesteld van kanshebbers in de categorieën Vertaald en (oorspronkelijk) Nederlandstalig.

Prijsuitreiking

De Hebban verkiezingen worden uitgereikt tijdens het Nederlands Thrillerfestival op 26 oktober in Zoetermeer. Ook de Hebban Crimezone Debuutprijs wordt opnieuw uitgereikt. Deze lezersjuryprijs wordt voor de tweede maal georganiseerd. De jury wordt dit jaar aangevoerd door Bol.com-redacteur Janneke Siebelink.

De Hebban-verkiezingen gaan op 15 september a.s. van start.

Bron

www.hebban.nl/crimezone/artikelen/hebban-organiseert-verkiezing-beste-thriller-beste-spannende-ya-en-beste-fantasy

Uitgeven