Afbeelding

De zeventiende editie van Verzin een onderschrift gaat van start.

Verzin een onderschrift #16 gewonnen door Andre

De zestiende editie van Verzin een onderschrift is gewonnen door Andre.De winnaar van de zestiende editie van de ‘Verzin een onderschrift’-competitie is bekend. Dat betekent tevens dat er weer een nieuwe foto geïntroduceerd wordt waarvoor Schrijven Online Plusleden een onderschrift kunnen verzinnen.

Voor de oplettende kijker: deze foto is genomen op het Beursplein in Amsterdam. Assepas speelde daar mooi op in: “Beurskoersen tot dieptepunt gezakt.” Ook Jeroen030 zag dit en reageerde: "Occupybeweging Amsterdam gaat ondergronds. 'In de tunnel van de Noord-Zuidlijn is het een stuk aangenamer dan op dat winderige Beursplein.'"

Ook meer schrijfgerelateerde onderwerpen kwamen langs, zoals de reactie van Déesse-en-France: "Middeleeuws manuscript eindelijk boven water." En Mijre Gidet had meerdere leuke reacties, bijvoorbeeld: "Zuchtend keek de schrijver het riool in. 'De uitgever had me een leuke researchplek beloofd, passend bij het niveau van mijn laatste werk. Ik had iets anders verwacht.'"

En dan hadden we nog veel meer leuke reacties: kasperkombrink met "Waar kan die zaag nou gebleven zijn?" of Pideodeun met "Ja kijk, daar ligt mijn fietssleuteltje". Ook Hilde Cornelis nam de put als onderwerp: "Kom er nu toch uit oma, echt de oorlog is al lang voorbij" en in deze stijl hebben we ook de beste reactie gevonden.

De zeventiende editie van Verzin een onderschrift gaat van start.Om het onderschrift van Andreveenstra moest de reactie het hardst lachen: "Lieverd... kom nou.. het was maar een grapje". Gefeliciteerd Andre. Jij wint een boek uit de Schrijfbibliotheek.

De zeventiende editie van Verzin een onderschrift staat inmiddels online. Bekijk hem hier.

Bron

www.schrijvenonline.org/onderschrift/verzin-een-onderschrift-17