Afbeelding

Dit zijn vijf fantasywedstrijden die je niet wil missen!

Vijf fantasywedstrijden die je niet wil missen

Dit zijn vijf fantasywedstrijden die je niet wil missen!Schrijf je graag in het fantasygenre? Dan wil je deze wedstrijden niet missen! Lees ook in het nieuwe Schrijven Magazine een interview met fantasyauteur Natalie Koch, een workshop van Martijn Lindeboom (organisator Paul Harland Prijs) en fantasytips van Eisso Post.

1.      Fantasy Strijd Brugge

Sinds 2008 organiseert de Brugse Boekhandel een fantasyschrijfwedstrijd, die in 2010 277 inzendingen kende. Dit jaar organiseert de Brugse Boekhandel opnieuw de Fantasy Strijd, in samenwerking met boekhandel de Reyghere en Razor Reel Filmfestival. Schrijf een fantasyverhaal van maximaal 1.500 woorden en maak kans op publicatie en een geldprijs van 750, 500 of 250 euro.
Deadline: 22 juni
Link: Dienst Cultuur Brugge

2.      Paul Harland Prijs 2012

De Paul Harland Prijs is de oudste en meest gerenommeerde schrijfwedstrijd voor verhalen in de genres sciencefiction, fantasy en horror in het Nederlandse taalgebied. Voor de 35e editie is de organisatie weer op zoek naar fantastische verhalen tot 10.000 woorden. Het thema is vrij, zo lang het binnen de fantastische genres valt. Er valt in totaal 1.400 euro aan prijsgeld te winnen en een manuscriptbeoordeling door Meulenhoff Boekerij.
Deadline: 8 juli
Link: Paul Harland Prijs

3.      SaBi’s Fantasy wedstrijd

SaBi’s verhalenforum, een ontmoetingsplek voor schrijvers, organiseert een gesponsorde fantasy wedstrijd voor verhalen van minimaal 10.000 en maximaal 35.000 woorden. Voorwaarde is dat deelnemers hun verhaal schrijven op basis van een kort introfragment. Deelnemers bepalen zelf hoe ze het fragment in hun verhaal verwerken. De winnaar ontvangt twee kaartjes voor de Gothic en Fantasy Fair op 10 en 11 november in Zuidlaren. Ook worden de vijf beste verhalen gebundeld in een gratis te downloaden e-boek.
Deadline: 15 september
Link: SaBi’s verhalenforum

4.      Fantastels 2012

Ook dit jaar organiseert schrijfster Anaïd Haen de horror-, sf- en fantasywedstrijd Fantastels. De opdracht: schrijf een verhaal waarin het fantastische element (horror, science-fiction, fantasy) een bepalende rol speelt. Deelnemers mogen maximaal drie verhalen insturen, die elk maximaal 12.000 woorden mogen tellen. De winnaar ontvangt €250,- en een zilveren trofee. Ook lager geëindigde deelnemers maken kans op een geldprijs. Bovendien ontvangt elke deelnemer een uitgebreid juryrapport voor elk ingezonden verhaal.
Deadline: 31 oktober
Link: Fantastels

5.      Fantasy Schrijfwedstrijd van Luitingh Fantasy en MagicTales.nl

Uitgeverij Luitingh Fantasy en MagicTales.nl organiseren in hun zoektocht naar nieuw schrijftalent een bijzondere schrijfwedstrijd. Van deelnemers wordt gevraagd een complete fantasyroman van minimaal 75.000 en maximaal 150.000 woorden te schrijven. Het verhaal dient voor een breed publiek toegankelijk te zijn, oorspronkelijke fantasy-elementen te bevatten en bij voorkeur ten minste één vrouwelijk hoofdpersoon te tellen. Het verhaal van de winnaar wordt gepubliceerd bij uitgeverij Luitingh Fantasy.
Deadline: 12 december
Link: Dromen en Demonen

Bron

www.schrijvenonline.org/wedstrijden