Vijf jaar Schrijversvakschool Groningen - nieuwe structuur en gratis kennismakingsles

 Vijf jaar Schrijversvakschool Groningen - nieuwe structuur en gratis kennismakiIn vijf jaar groeiden cursussen en opleiding inhoudelijk naar elkaar toe en bleken twee opleidingsavonden per week niet voor iedereen haalbaar. Daarom introduceert Schrijversvakschool Groningen nu individuele lespakketten. Een deel van de lessen is ook in Zwolle te volgen.

Aanpassingen

Niet iedereen die beter wil leren schrijven kan daar meteen twee avonden in de week voor vrijmaken, en soms hebben beginners meer tijd nodig dan de lengte van een cursus om te onderzoeken of schrijven op professioneel niveau voor hen is weggelegd.

Om de literaire kwaliteits- en exameneisen te handhaven en toch flexibel te kunnen zijn en om de keuze van een individueel lespakket mogelijk te maken, is er gekozen voor het samenvoegen van de cursussen en de opleiding tot trajecten op vier niveaus.

Trajecten

Er zijn trajecten voor beginnende schrijvers en voor gevorderden, voor vrijetijdschrijvers en voor schrijvers die van schrijven hun beroep willen maken. Ieder niveau kent toelatingseisen en voorwaarden. Er is dus keuzevrijheid in de zwaarte van het lesprogramma, in de vakken en in het tempo waarmee men de niveaus doorloopt. Op de vernieuwde website wordt het een en ander toegelicht.

Gratis kennismakingslessen

Er zijn regelmatig kennismakingslessen: in Zwolle op maandagavond 30 juni, in Groningen op donderdagavond 21 augustus. Aanvang 19.00 uur, einde ongeveer 21.30 uur.
Toegang is gratis. Reserveren kan via 06 14771011 of per mail, contact@svsgroningen.nl.

Inschrijven

Voor het eerste semester sluit de inschrijving op maandag 25 augustus 2014, voor het tweede semester op zondag 18 januari 2015.

Uitgeven