Vooraankondiging Espresso Book Machine schrijfwedstrijd

Op maandag 3 september start de Espresso Book Machine schrijfwedstrijdVanaf maandag 3 september, aan het begin van de Week van het Schrijven, kun je aan de slag met de Espresso Book Machine wedstrijd om onder meer je eigen gedrukte boek te winnen.

Wat is het?
De Espresso Book Machine is een drukmachine die het mogelijk maakt om een manuscript in pdf formaat te drukken als boek. Deze vorm van publiceren in eigen beheer biedt natuurlijk een uitstekende kans om een schrijfwedstrijd te organiseren. De Espresso Book Machine wordt beschikbaar gesteld door The American Book Center, die te vinden zijn in Amsterdam en Den Haag.

De opdracht

  • schrijf een pitch van maximaal 100 woorden waarin je uitlegt waarom jouw manuscript het verdient om gedrukt te worden, ook al heb je dat manuscript nog niet eens geschreven. Je mag natuurlijk ook het manuscript van een vriend of kennis pitchen;
  • schrijf ook een synopsis van het verhaal in maximaal 100 woorden.

De wedstrijd start op 3 september en loopt gedurende de hele maand. Op deze dag wordt ook bekendgemaakt waar je jouw inzending naar toe kunt sturen. Houd Schrijven Online dus goed in de gaten en denk alvast na over jouw ijzersterke pitch!

Wat kun je winnen?
De eerste prijs bedraagt twee prijzen, namelijk de Fifty Shades of Grey Trilogy Box - het bewijs dat uitgeven in eigen beheer succesvol kan zijn - en tien exemplaren van jouw eigen boek, gedrukt met de Espresso Book Machine. Ook krijg je een uur hulp bij het aanmaken van jouw cover. Daarnaast ontvangt iedereen op de longlist behalve de winnaar een tegoedbon van €25,- voor de Espresso Book Machine. Deze kun je gebruiken om een exemplaar van een boek tot 200 pagina’s te drukken.

Bron

www.abc.nl/frontpage/ebm/selfpublishing.php?pod=Y