Wekelijkse schrijfopdracht #12

Wekelijkse schrijfopdracht - gebruik van gebarenDoe iedere woensdag mee aan een nieuwe inspirerende schrijfopdracht, met gratis feedback van schrijfcoaches Henny Fortuin, Alice Kok en Odile Schmidt!

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden deze maand opgesteld door schrijfcoach Henny Fortuin.

Vooraf

Door Henny Fortuin
De komende vier weken geef ik vier schrijfopdrachten rond de beschrijving van je hoofdpersoon. Deze schrijfopdrachten zijn anders opgebouwd dan de andere. Ik geef naast de schrijfopdracht ook een leesopdracht. Op die manier breng ik meer structuur aan in de feedback, waardoor het leereffect voor zowel de schrijver als voor de lezer vergroot wordt. 
Bovendien ga ik uit van een bestaande tekst, waaruit je onderdelen kunt gebruiken en verbeteren.

Wekelijkse schrijfopdracht #12 - Gebruik van gebaren

Stel: een man stelt zich aan je voor. Hij ziet er krachtig uit, heeft een stem die klinkt als een klok en dan geeft hij je een slap handje dat aanvoelt als een natte spons. Dat ene gebaar doet alle voorafgaande indrukken teniet. En je weet: hier staat een man die zich krachtiger voordoet dan hij is. 

Welk gebaar onderstreept de eigenschappen van jouw hoofdpersoon of welk gebaar toont de ware aard van een personage?

Opdracht aan de schrijver

Kies een gebaar of bedenk een gebaar, een houding of een manier waarmee je de aandacht op een bepaalde karaktertrek van je personage vestigt. Gebruik die in een je tekst en plaats die op het forum. (maximaal 250 woorden)

Opdracht aan de lezer

Beschrijf welke indruk jij van het personage krijgt. Er is geen goed of fout, fantaseer er lustig op los. Het gaat om de indruk die jij krijgt, om je gevoel, niet om feiten.

Voor meer achtergrondinformatie bij deze opdracht, kijk op www.hoeschrijfjeeenboek.nl/schrijvenonline

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

De schrijfcoaches

De opdrachten van de wekelijkse schrijfopdracht worden opgesteld door de volgende schrijfcoaches:

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/wekelijkse-schrijfopdracht