Wekelijkse schrijfopdracht #68

Wekelijkse schrijfopdracht #68 Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week hebben wij een nieuwe schrijfcoach in ons midden: Corrie Gramser. Zij zal de wekelijkse schrijfopdracht van deze week verzorgen.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Joey Brown, Alice Kok, Odile Schmidt en Roos Waaijer. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 68e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #68 – Op het lijf geschreven

Door schrijfcoach Corrie Gramser

De ideeën voor onderwerpen om over te schrijven liggen voor het oprapen. Soms dichterbij dan je denkt: op het lijf geschreven. Maak voor de opdracht van vandaag eens een kleine ‘plattegrond’ van jezelf en markeer daarop alle littekens/tatoeages die je hebt. Kies er vervolgens eentje uit waar een verhaal aan kleeft. Schrijf een tekst in de hij/zij vorm (max. 350 woorden) waarin je vertelt over het ontstaan van het litteken/de tatoeage. Kies zelf of je gaat voor fictie, de werkelijkheid of een mix van beide, maar zorg ervoor dat de lezer zich vertwijfeld af zal vragen of het echt gebeurd is. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach 

Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de stiltecoupé komen schrijven. In oktober/november 2015 verschijnt haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website

Techniek