Wekelijkse schrijfopdracht #69

Wekelijkse schrijfopdracht #69Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week hebben wij een nieuwe schrijfcoach in ons midden: Inge Schouten. Zij zal de wekelijkse schrijfopdracht van deze week verzorgen.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Joey Brown, Alice Kok, Odile Schmidt en Roos Waaijer. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 69e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #69 – Klein voorwerp, grote emotie

Door schrijfcoach Inge Schouten 

Beschrijf een voorwerp dat voor jou verbonden is met een nadrukkelijke emotie. Het voorwerp mag niet groter zijn dan iets wat je in je handen kan houden. Probeer de emotie rechtstreeks op de lezer over te dragen. Tracht tussen de lezer en het voorwerp op zijn minst dezelfde band te leggen als er tussen jou en het voorwerp bestaat. Max. 300 woorden. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach 

Inge Schouten is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (Writing and Education). Zij is docent Literaire vorming/creatief schrijven en een schrijfcoach. Haar specialiteit is proza en vooral het schaven aan verhalen en schrappen in verhalen totdat elk woord op de goede plaats staat en elke zin het juiste suggereert. Daarnaast schrijft ze korte verhalen en romans. Wil je meer weten over Inge? Bezoek hier & hier haar website. 

Techniek