Wekelijkse schrijfopdracht #80

Wekelijkse schrijfopdracht #80Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. 

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Joey Brown, Henny Fortuin, Alice Kok, Odile Schmidt en Roos Waaijer. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 80e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #80 – Vakantie 

Door schrijfcoach Merel Munne 

Januari en februari zijn typische maanden voor een winterdepressie. Je hoofdpersoon heeft er last van, en niet zo’n beetje ook. Wat gebeurt er in zijn/haar hoofd wanneer hij/zij een prijs wint, namelijk een vakantie naar de zon?

Je hebt hier 350 woorden voor.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de gastschrijfcoach

Merel Munne (1984) is al vanaf jonge leeftijd met taal en verhalen bezig. Ondanks een allesverslindende fascinatie voor lezen en fantasiewerelden, is ze pas na haar studie weer gaan schrijven. De liefde voor taal bloeide weer op en mondde uit in de oprichting van haar eigen bedrijf: TextStress. Naast vertalingen verzorgt TextStress ook redactie voor zowel particulieren als bedrijven. Onder haar eigen naam schrijft Merel romans, evenals romantische fictie en fantasy.  

Als schrijfcoach richt ze zich vooral op het gevoel van het verhaal, de sfeer die men weet op te roepen. Alles kan altijd beter – maar iedereen verdient een pluim voor het durven blootgeven van een stukje van zichzelf.

Techniek