Winnaar Young Adult schrijfwedstrijd

Winnaar Young Adult schrijfwedstrijd In het kader van de eerste Young Adult Boekenweek in maart heeft de redactie van Schrijven Online een schrijfwedstrijd bedacht. Eén maand lang hebben jullie verhalen geschreven en vandaag maken we bekend wie die felbegeerde fiets in ontvangst mag nemen.  

De winnaar van de Young Adult schrijfwedstrijd is: Amber Hopster - Het verboden voertuig

Gefeliciteerd! We nemen per e-mail contact met je op.

Wat was de opdracht

Voor de Young Adult schrijfwedstrijd moest je het onderstaande fragment in je verhaal verwerken. Het verhaal moest maximaal 500 woorden zijn.

‘Een wereld zonder fietsen. Opa had het altijd over de ‘omafiets’. Het vervoersmiddel had twee wielen, met een verbogen stang tussen het zitgedeelte en het stuur. Het was zwart en had geen handremmen, wel een bagagedrager. Een klassieker! Het kwam mij heel bekend voor, omdat ik het ooit in een boek had gezien. Opa vertelde dat ze dit vroeger als vervoersmiddel gebruikten. Hij wist sowieso veel over transportfietsen, zoals ze dat vroeger noemden. Zijn vader, mijn overgrootvader had namelijk zelf een fietsenwinkel. Helaas is die er niet meer, het enige wat ik weet, is dat ze op een gegeven moment verboden waren in Triadstad en dat geldt ook voor alle fietsen. Van de ene op de andere dag waren ze er niet meer. Dit was voor mijn tijd en ik heb me altijd afgevraagd wat de reden hiervan was.’

Bron

www.schrijvenonline.org/wedstrijden