Winnaars Gouden Lijst en Prijs van de Jonge jury 2015 bekend

Tijdens de dag van de Jonge Jury werden in TivoliVredenburg de winnaars van de Gouden Lijst en de Prijs van de Jonge Jury 2015 bekendgemaakt.

De winnaars

De prijs voor de Jonge Jury 2015 ging naar Wreed van Mel Wallis de Vries. De Gouden Lijsten gingen naar Overspoed van Gideon Samson en Julius ’t Hart in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken en in de categorie vertaalde boeken won Onder de Ketchupwolken van Annabel Pitcher die vertaald werd door Ellis Post Uiterweer. 

Prijs van de Jonge Jury & De Gouden Lijst

De Prijs van de Jonge Jury werd dit jaar uitgereikt op de Dag van de Jonge Jury, een literair evenement waar van alles voor jongeren te doen is. Auteurs geven interviews, signeren hun boeken en lopen rond. Ook worden er workshops gegeven en is er een podiumprogramma. De Jonge Jury is een leesbevorderingsproject voor leerlingen in het voorgezet onderwijs. Leerlingen kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete jeugdboek, het boek met de meeste stemmen wint. De Gouden Lijst kiest het beste jeugdboek in de leeftijd 12 tot 15 jaar. 

Bron

www.cpnb.nl

Uitgeven