Woorden proeven - zomercursus schrijven over eten

Woorden proeven - zomercursus schrijven over eten.De Schrijversacademie organiseert in augustus in Bergen een driedaagse cursus ‘Schrijven over eten’. Tijdens deze schrijfcursus proef je zowel lekker eten als sprankelende woorden. Je schrijft over smaken en geuren, laat je inspireren door wat er op je bord komt en haalt eetherinneringen op.

Koken en schrijven hebben veel met elkaar gemeen. Zowel aan de schrijftafel als aan het fornuis voeg je ingrediënten toe, maak je er een spannende mix van en dik je in. Schrijvers en koks zijn als tovenaars die met bescheiden middelen wonderen verrichten.

Programma

Je probeert verschillende genres uit zoals het gastronomisch reisverhaal, de eetcolumn en de food memoir. Je schrijft onder andere een smaakhaiku, een recept en een tafelscène uit een verhaal.

Je krijgt tips om zintuiglijk te schrijven, om je teksten levendig en aansprekend te maken. Voor, na en tijdens het eten deel je je verhalen. Lezen, schrijven, proeven: je doet het samen met anderen.

Wie zin heeft, kan helpen kaas maken bij Kaasboerderij De Franschman of plaatsnemen aan het fornuis. En dan is er ook nog het strand, de duinen en het bos, waar je je hoofd kan leegmaken of juist inspiratie op kan doen.

Docent

Je docent is Kathy Mathys, literair en culinair journalist. Zij schrijft over Engelstalige literatuur voor de boekenbijlage van de Belgische krant De Standaard en over eten voor Bouillon Magazine. De taal van smaken en geuren houdt haar al lang bezig en momenteel schrijft zij een boek over smaak dat in het voorjaar van 2015 zal verschijnen bij De Bezige Bij Antwerpen.

De praktische details

Wanneer: Vrijdagmiddag 15 augustus tot zondagmiddag 17 augustus
Waar: Zwarte Schuur, Bergen
Prijs: €495,00 (incl. btw) inclusief de maaltijden en een huurfiets. Exlusief overnachting.
Aanmelden kan bij Caroline via – caroline@schrijversacademie.nl

Bron

www.schrijversacademie.nl/nieuwsbericht/driedaagse-zomercursus-schrijven-eten/

Uitgeven