Yoga voor schrijvers

Iedere zondag een nieuwe yogapose voor schrijvers op Schrijven Online!Yoga kan helpen om controle te krijgen over je lichaam, gevoel en geest. Erg handig voor schrijvers, bijvoorbeeld als je geen inspiratie hebt voor een nieuw verhaal of juist vastzit halverwege. Schrijven Online geeft je de komende weken elke zondag een yoga pose, gecombineerd met een schrijfoefening, die helpt bij het schrijfproces en die iedereen kan doen. Deze week de Bridge Pose.

Bridge Pose (Setu Bandha Sarvangasana)

De Bridge Pose, eigenlijk het ouderwetse bruggetje, helpt bij het loslaten van stress en brengt rust in je gedachten. Deze oefening is dus uitermate geschikt als je even in de knel zit met je schrijfwerk of je hebt stress over een naderende deadline. Deze oefening is net iets lastiger dan voorgaande, dus wanneer je de onderstaande uitleg niet begrijpt is hier ook een filmpje met instructies.

1. Ga plat op je rug liggen met je armen langs je lichaam.

2. Buig je benen en zet je voeten plat op de grond. Zorg dat je voeten zo dicht bij je billen staan dat je met je vingers bijna je hielen aan kunt raken.

3. Duw nu je heupen omhoog en steun op je schouderbladen zodat je een bruggetje vormt. Zorg hierbij dat je niet op je nek steunt en ook dat je je schouders niet optrekt richting je oren.

4. Als je comfortabel staat kun je je handen naar elkaar toe brengen en je vingers verstrengelen. Op deze manier opent je borstkas net een stukje meer.

5. Houd deze houding 10 diepe ademhalingen vol.

6. Maak eerst je handen los en plaats je vingers weer bij je hielen. Rol nu rustig, wervel voor wervel, uit de houding naar beneden.

Oefening

Kies je favoriete sprookje van vroeger en herschrijf dit in het kort vanuit een ander perspectief. Voor inspiratie kun je Roald Dahl’s Little Red Riding Hood luisteren, een parodie op Roodkapje. Gebruik niet meer dan 100 woorden. Inzendingen kunnen onder dit artikel in het reactieveld geplaatst worden. Er zal geen redactionele feedback gegeven worden.