Afbeelding

Beeld: Pexels

Zeer Korte Verhalenwedstrijd van Sweek

Zeer Korte Verhalenwedstrijd van SweekKun jij een geweldig verhaal schrijven in maximaal 200 woorden? Doe dan mee aan de Sweek Zeer Kort Verhaal Schrijfwedstrijd en maak kans op publicatie in een verhalenbundel!

De opdracht

De schrijfwedstrijd werkt met rondes van drie weken. Elke ronde is er een ander woord dat in het verhaal moet voorkomen; de eerste ronde is dat 'droom'. Om mee te doen, schrijf je een verhaal van maximaal 200 woorden waar je dit woord in verwerkt, en upload je het naar Sweek via de website of de mobiele app. Je mag zoveel verhalen insturen als je wil! De deadline voor de eerste ronde is 17 september.

Op de website van Sweek is alles te vinden wat je moet weten om mee te kunnen doen.

Geldprijs en publicatie

Een jury beoordeelt de verhalen en kijkt daarbij naar schrijfstijl, originaliteit en plotontwikkeling. Het beste verhaal van de ronde wint € 50,-. Daarnaast zal na een aantal rondes het Sweek Zeer Korte Verhalen Boek gepubliceerd worden, met daarin de 10 beste verhalen van iedere ronde.

Succes in Spanje

De Nederlandse versie van de wedstrijd is nog maar net van start gegaan, maar op het Spaanse Sweek zijn er al zes rondes geweest. Met groot succes, want per ronde worden er tussen de 700 en 1000 verhalen ingestuurd.

Over Sweek

Sweek is een gratis, internationaal platform waarop iedereen verhalen kan lezen en schrijven. Sinds de lancering in oktober 2016 hebben ruim 180,000 lezers en schrijvers uit meer dan 90 landen zich bij Sweek geregistreerd. Samen hebben zij meer dan 40,000 verhalen gepubliceerd - van boeken tot gedichten, van thrillers tot young adult. Het platform is toegankelijk vanaf de website, de IOS app en de Android app.