Start » Schrijfgids

Schrijfgids

Papieren Helden

Naam: papieren helden

Publicaties: divers toneelwerk, verhalen in literaire tijdschriften, roman in de maak, boek over schrijven in de maak.

Aanbod: cursussen creatief schrijven, vervolgcursussen op maat, jaaropleiding roman, schrijfabbonementen, masterclasses, manuscriptbegeleiding in alle literaire genres, literaire evenementen. 

 Website: www.papierenhelden.nl en www.schrijfcursusamsterdam.nl

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Joey Brown

Joey Brown werkte als journaliste, vertaalster, schrijfdocente, leerkracht en medeorganisator van het Antwerpse literaire festival ZuiderZinnen. In 2010 stapte ze uit haar drukke werkleven, reisde rond en startte drie jaar later een nieuw leven op het Griekse eiland Ikaria. Ze richtte Manamahouse (2014) op, haar virtuele ‘huis’ van waaruit ze schrijfvakanties, schrijfverblijf, schrijfcoaching en balansvakanties organiseert. Ze werkt bovendien als expressiecoach en meditatieleraar. Zelf publiceerde ze jeugdverhalen, liedtekst en non-fictie. Zie ook haar website: www.manamahouse.com

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Magonia auteursbegeleiding

Magonia is een uitgeverij en centrum voor schrijfbegeleiding. Lex Jansen was jarenlang uitgever van De Arbeiderspers en is de oprichter van Magonia. Arthur Japin is één van de bekendste schrijvers van Nederland. Tijdens de schrijfcursussen van Magonia verzorgt hij een Masterclass. De samenwerking tussen een professionele redacteur en een top auteur is uniek. 

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

De Lettervrouw

Op zoek naar gefundeerde en opbouwende feedback op je schrijfwerk? De Lettervrouw biedt manuscriptbeoordeling en schrijfbegeleiding op maat.

Bij de Lettervrouw kun je terecht voor:

 • manuscriptanalyse – een grondige analyse van je verhalen, roman, verhalende non-fictie of kinderboek
 • schrijfcoaching – individuele begeleiding bij het schrijven en uitgeefrijp maken van je werk
 • advies en praktische ondersteuning bij het kiezen en benaderen van uitgeverijen
Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Pumbo

‘Zelf uitgeven heeft het verdomhoekje definitief verlaten.’

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Pro-book

Uw eigen boek maken, dat kan bij Pro-book. Genaaid gebonden en zelfs al vanaf 1 exemplaar! Wij maken jaarboeken, romans, dichtbundels, fotoboeken, reisverslagen, levensboeken en alles daar tussenin. U kiest het formaat, het omslag en het papiersoort en wij maken er een mooi boek van. 

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Mijnbestseller.nl

‘Je eigen boek schrijven, drukken en uitgeven. Eenvoudig en gratis.’

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Marelle Boersma

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze schreef tien thrillers waaronder Enkele reis en de bestsellers Ik volg je en Vals Alarm, waarvan inmiddels 85.000 exemplaren zijn verkocht. Een jaar geleden ontmoette ze Jan en ze volgde hem naar het heuvelachtige achterland van Zuid-Portugal. Ze kochten een quinta en bouwden op het mooiste plekje van hun land een schrijfhuisje, waar Marelle in alle rust haar boeken kan schrijven. Van maart tot oktober geeft ze schrijfvakanties op hun paradijselijke land. Een week schrijven onder haar begeleiding, inclusief volpension, met vers fruit zo van de boom.

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

JouwBoek.nl (Uitgeverij U2pi)

‘Uitgeven waarbij de auteur zich het prettigst voelt.’

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Drukwerkconsultancy

‘Onze kracht? Een persoonlijke aanpak binnen een strak budget.’

 

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Brave New Books

Ivo Haank (30) is de projectmanager van Brave New Books, het grootste self-publishingplatform van de Benelux. Bij Brave New Books kunnen auteurs hun eigen boek uploaden en uitgeven via alle online en offline boekhandels van Nederland en België. Indien gewenst kunnen auteurs gebruik maken van ondersteuning op het gebied van redactie en/of vormgeving. Brave New Books is een samenwerking tussen Singel Uitgeverijen, MijnBestseller en bol.com.

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

BookPresso

‘Iedereen kan een boek maken.’ 

BookPresso heeft als missie dat iedereen zelf een boek moet kunnen maken, zonder enige kennis van grafische programma's of ingewikkelde software. Registreren is gratis en je kunt direct aan de slag met het online maken van je softcover of hardcover boek. 

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Boekscout

‘Ieder manuscript wordt door ons bekeken, van biografieën tot marketingboeken!’

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Boekengilde

‘Ons doel? Dat jij een boek in handen houdt waar je écht trots op bent!’

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

A.W. Bruna

De uitgaven van A.W. Bruna omvatten fictieve en non-fictie literatuur in de vorm van literaire thrillers, romans, waargebeurde verhalen, chicklit en mumlit. Het fonds kent zowel Nederlandse als internationale schrijvers. A.W. Bruna is een onderdeel van WPG Uitgevers.

Abiword

Abiword is een vrij onbekend Open Source tekstverwerkingsprogramma dat een alternatief biedt voor de commercieel op de markt gebrachte word processors.

systemen: Windows / Linux
prijs: gratis
nederlands: nee, wel een Nederlandse spellingcontrole

AbsoluteWrite.com

Amerikaanse site met veel informatie en instrumenten voor creatief schrijvers. Met interviews, columns en een indeling in genres.

Ad. Donker

Deze kleine Rotterdamse uitgeverij publiceert met enige regelmaat kinderboeken, vaak van het intelligente en wat dromerige soort (denk Lewis Carroll).

Ailantus

Ailantus is de literaire uitgeverij binnen Boom uitgevers Amsterdam. Ailantus betekent 'hemelboom', een knipoog naar de naam van het moederbedrijf. Het accent ligt op eigenzinnige romans met een goed verhaal. De uitgeverij geeft vooral vertaalde fictie uit, maar kwart van het fonds zal uit oorspronkelijk Nederlandse romans bestaan.

Aldichter

Vereniging Aldichter is een groep Almeerse dichters, die iedere maand bijeenkomt om eigen werk en werk van bekende dichters te bespreken. Daarnaast organiseren zij af en toe workshops, poëziedagen, en een enkele publicatie.
Op de website presenteren zij enkele van hun gedichten.

Algemeen Nederlands Verbond

Internationale vereniging voor de Nederlandse taal en cultuur.

Algemene schrijfboeken

 • Diverse auteurs, De schrijfbijbel – de beste redacteuren van Nederland over het schrijven van een goed boek. (TenPages.com, 2013)
 • Jan Brokken, De wil en de weg – over het schrijven van romans en verhalen. (Augustus, 2006)
 • Jan Brokken, Het hoe – over het schrijven van romans, verhalen en non-fictie. (Augustus, 2011)
 • Maarten Carbo, Succes met je boek! (Ambo, 2012)
 • John Gardner, De kunst van het schrijven. (Augustus, 2008)
 • Chris Lembeeckx, Van passie tot publicatie. (Augustus, 2007)
 • Bart van Lierde, Een bestseller schrijven voor Dummies. (Pearson Benelux, 2009)
 • Cees van der Pluijm, Schrijven van gedichten en verhalen. (De Contrabas, 2008)
 • Paul Sebes, Bestseller. (Thomas Rap, 2008)
 • Louis Stiller, Het grote-schrijf-doe-boek. (Augustus, 2011)
 • Thomas Verbogt, Schrijven is ritme (Augustus, 2007)

Alice Toledo

Een van de originele literaire agenten van Nederland. Zeer professioneel.

Ambo|Anthos

Uitgeverij Ambo en Anthos vormen sinds 1996 Ambo|Anthos uitgevers. Uitgeverij Anthos heeft bijzondere aandacht voor de uitgave van zowel Nederlandse als vertaalde literaire thrillers. Daarnaast bestaat het fonds uit literaire fictie. Uitgeverij Ambo richt zich op algemene boeken ondermeer op het gebied van geschiedenis. Ambo|Anthos uitgevers zijn een onderdeel van NDC|VBK De Uitgevers.

Ambrozijn Literatuurprijs

Vlaamse literatuurwedstrijden voor jong en oud

Amphora Books

Kleine uitgeverij van boeken op het gebied van het jodendom, Israël en het joodse leven in Nederland.

Annemieke Elfers-Wijffels

Geeft onder andere een speciale online versie van de schrijfcursus schrijven van je levensverhaal, ontwikkeld voor iedereen die schriftelijk en op afstand het eigen levensverhaal wil gaan schrijven vanaf de eigen computer.

Annie van Gansewinkel

Schrijfster Annie van Gansewinkel geeft uiteenlopende schriftelijke (online) en mondelinge cursussen en workshops, o.m. kinderverhalen, columns, weblogs en reisverhalen.

Annie van Gansewinkel

Annie van Gansewinkel schrijft voor kinderen, jongeren en volwassenen. Inmiddels verschenen ongeveer 30 boeken in uiteenlopende genres. Haar spannende verhalen publiceert ze onder het pseudoniem Anne Winkels. 

Apple iWork Pages

Pages is zoals de naam al zegt onderdeel van Apple iWork. Het is net als Microsoft Word niet los aan te schaffen. iWork kan Word-documenten openen.

systemen: Mac OS X
prijs: € 79,- (€ 99,- voor 5 mensen in hetzelfde huishouden)
nederlands: ja

Ark Media

Ark Media is gespecialiseerd in kinderbijbels en Bijbelse verhalen- en prentenboeken. Tevens uitgever van gedichtenbundels en Bijbelse jongerenuitgaven.

Artedu

Artedu biedt de workshop creatief schrijven voor groepen aan, die alleen of in combinatie met en als ondersteuning van een training gegeven wordt. De docenten zijn Anja Sicking en Marjon Sarneel.

Artemis - bureau voor auteursbegeleiding

Je hebt een mooi idee. Een goed, gedegen plan voor een boek. Misschien ben je zelfs aan het schrijven. Maar welke waarde heeft je werk en is het publicabel? En hoe vind je dan een uitgever? Artemis is een bureau dat auteurs begeleiding biedt, op alle niveaus en in de breedste zin van het woord. Ik begeleid je op een professionele en deskundige manier, vanaf de opzet van je boek tot en met de aanbieding bij een uitgever. De diensten die ik je kan bieden: - Deskundige en onafhankelijke analyse van het manuscript - Advies en begeleiding bij het schrijfproces. 

Aspekt

Aspekt heeft een zeer breed fonds: literatuur, erotica, maar vooral veel non-fictie op het gebied van filosofie, sport, religie en politiek. De uitgever wil soms dat je meebetaalt aan de uitgaven.

Atelier de Pijp

Kom een schrijfcursus volgen in mijn gezellige atelier in Amsterdam. Je leert er vaardigheden die je direct kan toepassen op je eigen materiaal. Omdat we in mijn eigen atelier werken, blijven de kosten lekker laag.

De workshops zijn enerverend, leerzaam en helder. We werken met kleine groepen, zodat iedereen ruim aan bod komt. Vanaf september staan er weer vier cursussen op het programma. Nieuw is de cursus September Intensief, voor als je het nieuwe seizoen op volle kracht wilt beginnen.

– Frank Gunning, Atelier de Pijp  

Athenaeum-Polak & Van Gennep

Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep maken deel uit van Em. Querido. De uitgeverij geeft Nederlandse en vertaalde klassieken uit. Daarnaast heeft de uitgeverij een non-fictiefonds met werken op het gebied van politiek en wetenschap.

Atlas

Uitgeverij Atlas geeft literaire fictie en non-fictie uit, zowel vertaald als oorspronkelijk Nederlands. Naast fictie en literaire non-fictie is de uitgever gespecialiseerd in reisboeken, filosofie en literaire strips. Uitgeverij Atlas is onderdeel van Amstel Uitgevers en NDC|VBK De Uitgevers.

Augustus

Uitgeverij Augustus is een uitgeverij van Nederlandstalige romans, poëzie en verhalen van aanstormend talent en auteurs van internationale naam. Augustus geeft tevens De Schrijfbibliotheek uit, i.s.m. Schrijven Online. De uitgeverij is een onderdeel van Amstel Uitgevers en NDC|VBK De Uitgevers.

Auteursrecht.nl

'Alles wat u wilde weten over auteursrecht'

Autobiografisch schrijven en de genius (guiding spirit)

Willemijn Soer, 1939, aanvankelijk theoloog, later schoolmusicus, o.a. aan Helicon, nu Vrijeschool Pabo Hogeschool Leiden. Sinds 2002 Biografiewerker. De thema’s woord en muziek bepaalden mijn belangrijke keuzes. Sinds 2002 cursussen, masterclasses en modules Autobiografisch Schrijven. Yvonne Meesters e.a. zetten dit werk met de vakgroep Autobiografisch Schrijven voort.

Awater

Tijdschrift van de Poëzieclub, opgericht door Gerrit Komrij.

Balans

De uitgaven van uitgeverij Balans betreffen hoofdzakelijk maatschappelijk relevante onderwerpen, waaronder journalistiek, biografieën, dagboeken en memoires. Balans is een onderdeel van WPG Uitgevers.

Ballustrada

Ballustrada is een literair tijdschrift voor het Nederlandse taalgebied uit Zeeland. Twee keer per jaar verschijnt er een uitgave van minstens honderd pagina’s. Het wil een podium bieden aan jonge schrijvers, aan minder bekende auteurs met verrassende kwaliteiten en aan een kring van bekende auteurs die zich verbonden weet met haar periodiek.

Barbarus.org

Barbarus.org is een culturule website waar diverse verhalen te lezen zijn. Ook staan er interviews met schrijvers. 

Site bezoeken

Bas Lubberhuizen

Uitgeverij van (vooral) boeken over Amsterdam (fotoboeken, literaire wandelgidsen, Amsterdamse herinneringen) en daarnaast wat poëzie, brievenboeken, boeken over drank en eten en boeken over Multatuli.

Basic Publishing

Schrijf en publiceer je verhalen en gedichten - aanmelden is gratis. Je gepubliceerde verhaal of gedicht kan tevens door de lezers beoordeeld worden met een cijfer. Tevens kunnen de lezers je verhaal of gedicht van een reactie voorzien, waardoor je handige tips en ideen kunt ontvangen.

BasisCom

BasisCom in Nieuwegein verzorgt workshops, cursussen, masterclasses en voordrachten, onder andere over creatief schrijven. De leerstof wordt op maat samengesteld en uit diverse onderwerpen, zoals: de doelgroep bepalen, journalistieke genres, betogen en onderbouwen, de finishing touch of het interview.

BBNC

De speerpunten van BBNC Uitgevers zijn inspiratie, geschiedenis en cadeauboeken. De uitgeverij geeft ondermeer fictieve boeken en e-boeken uit. Terugkerende genres zijn het historische roman en thrillers.

Bertolt Brecht Festival

Tijdens dit literaire festival in Deventer wordt de Duitse dichter, toneelschrijver en regisseur Bertold Brecht herdacht met talloze lezingen, uitvoeringen van Brechtliederen, films, toneelvoorstellingen en workshops. Het evenement vindt plaats op verschillende plekken in Deventer. Meestal eind januari.

Biografie Bulletin / Tijdschrift voor biografie

Tijdschrift over het biografische genre dat de afgelopen decennia in Nederland aan belangstelling heeft gewonnen. "Indrukwekkend is de lijst van inmiddels verschenen biografieën over kunstenaars, politici en wetenschappers. De populariteit van het genre is niet zo vreemd. Politieke, literaire, kunstzinnige en maatschappelijke daden komen door biografieën vaak in een ander daglicht te staan. Juist door het perspectief van het individu gaat de (literatuur-) geschiedenis leven."Dit tijdschrift is inmiddels overgegaan in Tijdschrift voor biografie.

BKKC: Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur

BKKC, (voorheen LiBra), het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, is een provinciale steunfunctie voor de letteren. BKKC informeert en adviseert schrijvers, legt contacten tussen organiserende instellingen en schrijvers, en stimuleert literaire evenementen. Daarnaast reikt BKKC tweejaarlijks een Brabantse schrijversprijs uit en verdeelt zij, in opdracht van de provincie, de provinciale letterensubsidies.

Black Magic Womanfestival

Tijdens dit negendaagse festival in Amsterdam Zuid-Oost worden vrouwelijke (semi-)professionele artiesten uit verschillende windstreken gepromoot. Met muziek, theater, literatuur, spoken word, beeldende kunst, poëzie en nieuwe media. Begin/midden november.

Block to Bloom

Bij Block to Bloom moedigt Floor Buschenhenke andere schrijvers aan, daagt ze uit en voedt ze constructieve feedback. Dit alles om hun schrijven te laten groeien en bloeien. Ook schrijft Floor teksten in opdracht. Op haar website Block to Bloom biedt ze schrijfcoaching op maat aan non-fictie-, proza- en poëzieschrijvers. Ook geeft ze workshops, begeleidt ze het schrijfproces en maakt ze tekstanalyses.

Boek.be

Belgische site met veel boekennieuws. "Boek.be is de confederatie van de belangenverenigingen van het Vlaamse boekenvak: de Vlaamse boekverkopers (VBB), uitgevers (VUV) en boekenimporteurs (VBI). Van de totale verkoop van nieuwe boeken in Vlaanderen vertegenwoordigen de leden van Boek.be zo’n 90% van de markt, en dit zowel aan producenten- als aan verkoopszijde."

Boeken over creativiteit

 • Els Beerten, Vingeroefeningen. (Afijn/Biblion, 2003)
 • Saskia de Bruin, Schrijvend opbloeien in het schrijfpaleis. (De Zaak, 2006)
 • Julia Cameron, The Artist’s Way. (Uitgeverij Vrij Geestesleven, 2002)
 • Julia Cameron, Je leven schrijven – Een meditatieve weg tot zelfkennis. (Uitgeverij AnkhHermes, 2001)
 • Geertje Couwenbergh, Zin – Lust in je leven door te Schrijven. (AnkhHermes, 2011)
 • Natalie Goldberg, Schrijven vanuit je hart. (Altamira-Becht, 2006)
 • Jan Veldman, De 35 dramatische situaties. (Augustus, 2007)
 • Pim Wiersinga, Schrijven: het begin. (Augustus, 2006)

Boeken over redigeren, publiceren en uitgeven

 • Heidi Aalbrecht, Schrijfstijl. (Augustus, 2008)
 • Wim Daniëls, Teksten redigeren. (Prisma, 2011)
 • Maarten Dessing, Uitgeven in eigen beheer. (Augustus, 2008)
 • Laurens van Krevelen, De stijl van de uitgever. (De Buitenkant, 2002)
 • Lisa Kuitert, Over redactie. (Augustus, 2008)
 • Joost Nijsen, ABC van de literaire uitgeverij (Podium, 2012)
 • Lydia Vroegindeweij, Handboek redactie. (Sdu, 2005) 

Boekencentrum

Uitgever van christelijke kinder- en jeugdboeken voor diverse leeftijdscategorieën en leesniveaus.

Boekengek.com

Plek om je boek te promoten. Bevat ook overzichten van boekenmarkten en recensies. "Heeft u ook een leuk boek geschreven? Wilt u daarmee op deze site staan? Dat kan, lever ons foto's en tekst en we zetten het erop. Er is plek voor iedereen. Lees eerst de voorwaarden en voorkom onnodige vertraging."

Boekenmaker.nl

'Wij maken van uw manuscript een stevige paperback (pocketboek), geven advies en doen een voorstel voor de cover.'

Boekenmijn

Boekenmijn is een eigenbeheer-winkel-op-het-web. Geen printing-on-demand service, geen drukker, maar een website waar je je in eigen beheer / pod uitgegeven boek kunt verkopen en tonen aan de wereld. "Boekenmijn heeft als missie zoveel mogelijk titels van kleine, zelfstandige uitgevers en auteurs die in eigen beheer uitgeven te presenteren aan een zo breed mogelijk publiek van lezers en boekhandels."

Boekenplan

Een boek publiceren bij Boekenplan betekent veel tijd besparen met de promotie van uw uitgave en minder risico lopen dat u met boeken blijft zitten. Uw werk succesvol? Werk samen met Boekenplan en we bereiken de beste resultaten met een goed plan. Lees meer over onze werkwijze op onze website.

Boekids Literair Jeugdfestival

Kinderen enthousiast maken voor literatuur: dat is het doel van het literaire jeugdfestival Boekids. Het bestaat uit twee dagen vol schrijverspodia met kinder- en jeugdboekenschrijvers, muziek, een theatershow, een tentoonstelling en activiteiten voor ouders. Eind februari.

BoekieBoekie

BoekieBoekie is een online tijdschrift en een schrijfwedstrijd, speciaal voor kinderen van 6 tot 14 jaar, over kunst en literatuur. Bevat onder andere de Poem Express. "De Poem Express is een internationaal kunst- en gedichtenfestival voor kinderen. Sinds 1992 reizen gedichtenposters van kinderen de wereld rond. Jaarlijks doen duizenden kinderen uit verschillende landen mee met de Poem Express en maken ze een gedichtenposter in hun eigen taal. Per land worden gedichtenposters geselecteerd die in aanmerking komen voor de Poem Award. Die gedichten worden vertaald naar het Nederlands, Engels, Duits en Frans en worden gepubliceerd in de dichtbundel van de Poem Express. De meest bijzondere inzendingen worden ook tentoongesteld op de Poem Expo, een internationaal reizende expositie." BoekieBoekie organiseert tevens de Art Award, een illustratiewedstrijd voor studenten en debutant-illustratoren.

Boekmanstichting

Verzamelen, analyseren en toegankelijk maken van literatuur en documentatie op het gebied van kunst, cultuur en beleid

Boekscout

Uitgeverij en eigenbeheer-drukker ineen. Komt een manuscript door de selectie - volgens Boekscout is dat meer dan 85% - dan geeft men het uit onder eigen vlag en krijg je je eerste boek gratis. Zo niet, dan kun je bij het productiebureau terecht om je boek te laten drukken volgens het printing-on-demand principe.

Boekvanmij.nl

Moderne POD-aanbieder die drukt en niet print. Met een overzichtelijke site en een helder keuzemenu. "Wij bieden u de mogelijkheid om om uw eigen boek, in de door u gewenste oplage te drukken. En, tegen concurrerende prijzen."

Boekvertalers.nl

Boekvertalers.nl is het gezamenlijke weblog van een groep vertalers die lid zijn van de Yahoo-mailinglist ‘Boekvertalers’.

Boertiengroep

Boertien Training geeft diverse cursussen op het gebied van schrijven, onder andere ‘Creatief en doelgroepgericht schrijven’, ‘Internet- en Intranetteksten schrijven’ en ‘Schrijven in de juiste stijl’.

Bon, Annemarie

Bureau Annemarie Bon communicatie geeft o.a. schrijfcursussen fictie schrijven voor kinderen en begeleidt schrijvers.

BOOKaBOOK

Bijzonder boekconcept dat in de muziek eerder werd toegepast (www.sellaband.com). Met een systeem van shareholders waar je goed over moet nadenken: "Je hebt slechts 1.000 mensen nodig die €15 investeren in jouw toekomstig succes." BOOKaBOOK is geen POD: dat zou met de minimale oplage van 1000 exemplaren veel te duur worden.

Books of Fantasy

Books of Fantasy specialiseert zich in Fantasyboeken. De uitgeverij biedt naast begeleiding en verspreiding via zusterorganisatie Pure Fantasy nieuw talent de kans om hun boek onder de aandacht van de doelgroep te brengen.

Bram Hulzebos - manuscriptbeoordeling

Schrijver/journalist Bram Hulzebos beoordeelt manuscripten en begeleidt begeleidt beginnende en gevorderde schrijvers en journalisten.

Bram Roza Festival

Dichter bij de Molen in het Zuidhollandse Nieuw-Beijerland staat voor jaarlijks tien dagen poëzie, muziek, cabaret, straattheater, poetryslam, multitectheater, beeldende kunst, koekeloerhuisjes, workshops, gedichten schrijven, fotografie, een nachtwandeling, zeiltochten en een fietsarrangement. Half september meestal.

Brenda van Es

Dé schrijfweek om je levensverhaal of autobiografie te schrijven vind je in het prachtige Andalusië. Sinds 2013 wordt daar gewerkt volgens de bewezen ©ES methodiek, Eerst Structuur. Een unieke methode die hout snijdt omdat het zorgt voor een stevig fundament en dito verhaallijn voor jouw autobiografische boek. Voor jezelf, (klein)kinderen of voor een groter publiek. Nergens anders wordt er op deze manier gewerkt.

Verder lezen Site bezoeken

Brevier

Een onafhankelijke uitgeverij van literaire fictie, prentenboeken en non fictie (psychologie, mens en maatschappij, religie). Brevier hanteert de vuistregel 'we geven alleen uit waar we zelf wat mee hebben.'

Site bezoeken

Buitenkunst

BUITENKUNST organiseert diverse zomer-schrijfworkshops in Drenthe en Randmeer. Weken en weekends voor beginners en gevorderden.

Buitenkunst

Stichting Buitenkunst organiseert jaarlijks schrijfweken tijdens de zomer. Deze schrijfweken zijn voornamelijk gericht op de gevorderde liefhebber. Dit jaar over de liefde, over einzelgängers, over ongemak en van oude woorden en nieuwe zinnen. Workshops over het schrijven van brieven, schrijven voor jeugd, schrijven voor Spoken word. In het voorjaar zijn er ook Masterclasses. Onder leiding van diverse schrijvers als Enne Koens, Renée van Marissing, Tjitske Jansen e.a. Je kampeert op ons bosrijke terrein nabij Elburg, waar naast de schrijfprogramma’s nog vele andere kunstworkshops plaatsvinden.

Verder lezen Site bezoeken

Bukutori

Bukutori - Surinaamse Stichting ter bevordering van de lees-, schrijf- en vertelkunst, Paramaribo. De stichting bevordert het plezier in lezen en creatief schrijven met
workshops, voorstellingen, cursussen, lezingen en andere voordrachten onder het motto: Talent is te vormen!

Bureau Script Noordwijk

BSN biedt zich naast manuscriptbeoordelaar en schrijfbegeleider ook als literair agent aan.

C. de Vries - Brouwers

Het fonds van uitgeverij C. de Vries – Brouwers is gericht op een jong publiek. Het merendeel van de uitgaven wordt gevormd door prentenboeken voor peuters vanaf 3 jaar tot romans voor Young-Adults. Ook is er aandacht voor Nederlandstalige proza en poëzie, lokale geschiedenis en kunst.

Calbona

POD-Uitgever. Minimum afname 25 boeken. Geen opmaakkosten. Plaatsen bij CB etc. Prima kwaliteit, prima prijs.

Cargo

Deze zelfstandige imprint van de Bezige Bij richt zich op thrillers, literaire romans en verhalende non-fictie. De uitgeverij is naar eigen zeggen een trendsetter op het gebied van spannende boeken en geeft zowel naam aan internationale en Nederlandse schrijvers.

Carla de Jong - Querido Academie Schrijversexpeditie

In de ongerepte natuur van Montenegro wordt er tijdens de Querido Academie Schrijversexpeditie weinig  meer van je verlangd dan schrijven. Onder begeleiding van schrijfster Carla de Jong kun jij kilometers maken met je manuscript.

Carrera

Carrera is de nieuwe uitgeverij van uitgevers Harold de Croon en Arjan Weenink. Carrera richt zich op sport, muziek, entertainment, politiek, literatuur en media gerelateerde uitgaven.

Catullus

Uitgeverij van strips, cartoons en graphic novels. Uitgeverij van Jean-Marc van Tol en de andere schrijvers van Fokke en Sukke. Ook met grafische romans.

Centrum voor Communicatie & Journalistiek

Opleidingen in communicatie en journalistiek, masterclasses en incompanytrajecten. CCJ is ruim vijftien jaar de post-hbo-opleider van de Faculteit Communicatie & Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Als onderdeel van het Kenniscentrum van de faculteit is het dé plek waar de uitwisseling van actuele kennis centraal staat.

Christelijke Hogeschool Ede

Aan de Christelijke Hogeschool Ede is de opleiding Journalistiek te volgen in vier of drie jaar (voor VWO-ers). De student begint hier met een oriëntatie op de volle breedte van het journalistieke werkveld en kiest halverwege voor geschreven pers of radio/televisie. Ook wordt een cursus ‘Doelgroepgericht en creatief schrijven’ gegeven.

Christelijke Hogeschool Windesheim

De opleidingen Journalistiek van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle zijn als voltijd, deeltijd of master te volgen. Voor eenieder die een baan in de geschreven pers of audiovisuele/multimediale journalistiek ambieert. In het voor- en najaar worden diverse cursussen schrijven gegeven voor vijftigplussers.

Christine Pannebakker

Ze schreef o.a. de bestsellers Wie ben ik, Vrouwenpower en De week. Publiceerde artikelen en columns voor Happinez, Margriet, Viva, Villa d’Arte en De Standaard. Ze coachte bij de Schrijfweken van Geert Kimpen en Christine Pannebakker meer dan 400 auteurs bij het schrijven van hun boek. Ze beoordeelt manuscripten en begeleidt schrijvers op een positieve en constructieve manier bij het voltooien van hun boek.

Christofoor

Uitgeverij Christofoor is opgericht in 1975 en heeft zich sindsdien gevestigd als uitgever van spiritueel georiënteerde en kwalitatief hoogwaardige boeken. Verhalen vormen een groot deel van het fonds, evenals kinder- en prentenboeken. Andere pijlers omtrent Christofoor zijn boeken met thema’s als religie, opvoeding en onderwijs, hobby en creativiteit, voeding.

Chroom Online

'Religie in de literatuur'

Circumplaudo

De doelstelling van Circumplaudo is het zijn van een literair platform voor lokaal talent in heel Nederland, België en omstreken. Circumplaudo vertegenwoordigt geen stroming, tendens of rage en is wars van literair-esthetische doelstellingen.

CKE Schrijversschool

De CKE Schrijversschool in Eindhoven kent een keur aan schrijfcursussen. Daartussen zit ook Professioneel schrijven (vervolg), een cursus om kennis te maken met allerlei journalistieke werkvormen, of Uw eigen column.

Clavis

Uitgeverij van kinder- en jeugdboeken. Clavis Uitgeverij is steeds op zoek naar nieuw talent.

Compaan

Compaan streeft naar een breed scala van genres, stijlen en smaken – maar publiceren niet alles. Hoe bekend of onbekend een auteur is, doet er niet toe. De uitgeverij laat zich verrassen door historische verhalen, meeslepende betogen of fictie – kortom door geschriften die raak zijn.

Conserve

Uitgeverij Conserve geeft historische romans, spannende boeken en reisliteratuur (van NOS-verslaggevers of –correspondenten) uit. Conserve ontvangt alleen manuscripten wanneer daar van te voren contact over is geweest.

Contact

Uitgeverij Contact is uitgever van zowel fictie als non-fictie met als thema de jongste generatie die opnieuw aankijkt tegen de jongste geschiedenis. Het fictiefonds bestaat uit schrijvers die met beide benen in de samenleving staan. De uitgeverij is een onderdeel van NDC|VKB De Uitgevers.

Corel Wordperfect Office

Wordperfect was vijftien jaar geleden de absolute marktleider op de markt van tekstverwerkers. Wordperfect wordt nog steeds doorontwikkeld en het bekende onderwaterscherm bestaat nog steeds.

systemen: windows
prijs: € 100,- tot € 250,-
nederlands: ja (menu's, geen spellingcorrectie)

Cossee

Uitgeverij Cossee is opgericht in 2001 en richt zich op Nederlandse en vertaalde fictie, non-fictie en poëzie.

CPNB

Organisatie van de Boekenweek, uitgave van het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay.

Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar