Start » Schrijfgids » Schrijfgids: Manuscriptbeoordeling

Schrijfgids: Manuscriptbeoordeling

Magonia auteursbegeleiding

Magonia is een uitgeverij en centrum voor schrijfbegeleiding. Lex Jansen was jarenlang uitgever van De Arbeiderspers en is de oprichter van Magonia. Arthur Japin is één van de bekendste schrijvers van Nederland. Tijdens de schrijfcursussen van Magonia verzorgt hij een Masterclass. De samenwerking tussen een professionele redacteur en een top auteur is uniek. 

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

De Lettervrouw

Op zoek naar gefundeerde en opbouwende feedback op je schrijfwerk? De Lettervrouw biedt manuscriptbeoordeling en schrijfbegeleiding op maat.

Bij de Lettervrouw kun je terecht voor:

  • manuscriptanalyse – een grondige analyse van je verhalen, roman, verhalende non-fictie of kinderboek
  • schrijfcoaching – individuele begeleiding bij het schrijven en uitgeefrijp maken van je werk
  • advies en praktische ondersteuning bij het kiezen en benaderen van uitgeverijen
Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Marelle Boersma

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze schreef tien thrillers waaronder Enkele reis en de bestsellers Ik volg je en Vals Alarm, waarvan inmiddels 85.000 exemplaren zijn verkocht. Een jaar geleden ontmoette ze Jan en ze volgde hem naar het heuvelachtige achterland van Zuid-Portugal. Ze kochten een quinta en bouwden op het mooiste plekje van hun land een schrijfhuisje, waar Marelle in alle rust haar boeken kan schrijven. Van maart tot oktober geeft ze schrijfvakanties op hun paradijselijke land. Een week schrijven onder haar begeleiding, inclusief volpension, met vers fruit zo van de boom.

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Artemis - bureau voor auteursbegeleiding

Je hebt een mooi idee. Een goed, gedegen plan voor een boek. Misschien ben je zelfs aan het schrijven. Maar welke waarde heeft je werk en is het publicabel? En hoe vind je dan een uitgever? Artemis is een bureau dat auteurs begeleiding biedt, op alle niveaus en in de breedste zin van het woord. Ik begeleid je op een professionele en deskundige manier, vanaf de opzet van je boek tot en met de aanbieding bij een uitgever. De diensten die ik je kan bieden: - Deskundige en onafhankelijke analyse van het manuscript - Advies en begeleiding bij het schrijfproces. 

Block to Bloom

Bij Block to Bloom moedigt Floor Buschenhenke andere schrijvers aan, daagt ze uit en voedt ze constructieve feedback. Dit alles om hun schrijven te laten groeien en bloeien. Ook schrijft Floor teksten in opdracht. Op haar website Block to Bloom biedt ze schrijfcoaching op maat aan non-fictie-, proza- en poëzieschrijvers. Ook geeft ze workshops, begeleidt ze het schrijfproces en maakt ze tekstanalyses.

Bram Hulzebos - manuscriptbeoordeling

Schrijver/journalist Bram Hulzebos beoordeelt manuscripten en begeleidt begeleidt beginnende en gevorderde schrijvers en journalisten.

Bureau Script Noordwijk

BSN biedt zich naast manuscriptbeoordelaar en schrijfbegeleider ook als literair agent aan.

Creatief Schrijven

Scherpt je talent. Biedt ook manuscriptbeoordeling.

De Boekenfluisteraar

De Boekenfluisteraar bestaat uit uitgever Maarten Carbo, schrijfster Daniëlle Hermans (Het tulpenvirus) en journalist/recensent Hans Bouman (o.m. De Volkskrant). Naast redactionele deskundigheid beschikken wij  over de ervaring van uitgever, schrijver en journalist. Samen helpen wij schrijvers om de ware potentie van een boekenplan of manuscript te realiseren. Ook kunnen wij jou helpen om op te vallen bij een uitgever of literair agent, of bij het zelf uitgeven van je boek. 

Voor informatie over werkwijze en tarieven: www.boekenfluisteraar.nl of 06 1012 1800

EDITIO

EDITIO is een online platform voor iedereen die serieus met schrijven bezig is. Biedt schrijfcursussen, individuele begeleiding en manuscriptbeoordeling.

Geert Kimpen

Moet je nog aan je boek beginnen? Bij Geert Kimpen kun je terecht voor een conceptbespreking. Of ben je al een heel eind, en loop je vast in de plot van je fictie-boek, of de structuur van je non-fictie boek? Hij helpt je met de grote lijn van je boek.

Verder lezen Site bezoeken

Irma Woortman

Irma Woortman heeft zich van medio 2011 gevestigd als schrijfcoach & literair agent nadat ze bij verschillende uitgeverijen als redacteur werkzaam is geweest. Het agentschap vertegenwoordigt zowel fictie als non-fictie.

Leesveel - Ina de Weert

Schrijfster en docente Ina de Weert biedt manuscriptbegeleiding voor iedereen die een roman, autobiografie, verhalenbundel of iets dergelijks wil publiceren. Ze is werkzaam in de provincies Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Brabant. Ook leidt De Weert diverse cursussen in Nederland en Turkije.

Lineke Eerdmans

Lineke Eerdmans is gepassioneerd boekenmaker, eindredacteur en uitgever. Ze studeerde Taalkunde aan de Universiteit Utrecht en heeft ruime ervaring in het maken van boeken, het begeleiden van auteurs en het redigeren van teksten. Lineke tilt persoonlijke boeken naar een hoger plan, met veel toewijding en respect voor de eigenheid van het verhaal. Tevens biedt zij schrijvers de mogelijkheid om het manuscript uit te geven via www.uitgeverij-lineke-eerdmans.nl.  

Manuscriptbeoordeling SR-script

SR-script is een manuscript beoordelingsbureau dat begin 2012 isopgezet. Wij zijn van mening dat ieder manuscript een kans verdienten daarom streven wij er naar om bereikbaar te zijn voor alleschrijvers, van jong tot oud en in alle genres. Wij hechten waarde aan een veilige manier van communicatie en omgang met uw manuscript. SR-script begrijpt dat er ook in uwmanuscript veel tijd en aandacht zit en dat u graag wil dat er metrespect mee wordt omgegaan. Wij nemen graag de tijd voor hetmaken van goede afspraken en houden rekening met uw wensen.

Manuscriptbeoordeling.nl

Manuscriptbeoordelingsbureau voor de beginnende en gevorderde schrijver. Online sinds 2006.

Manuscriptredactie.nl

De drijvende kracht achter manuscriptredactie.nl is Bianca Nederlof. Zij heeft jarenlange ervaring als corrector en redacteur. Haar opdrachtgevers zijn zowel uitgeverijen, als particulieren die zelf een boek hebben geschreven. Zelf kent Bianca de ins en outs als het gaat om het schrijven van fictie en het uitgeefproces. Ze helpt graag schrijvers om hun manuscript een niveau hoger te tillen, zodat het kan worden ingezonden naar een reguliere uitgeverij, of zodat het helemaal klaar is voor een pod uitgeverij.

Minne Buwalda

Na zijn studie specialiseerde Buwalda zich als redacteur, eerst in de sector fictie en later in de non-fictie. Na twintig jaar redacteurschap slijpt hij niet alleen moeiteloos andermans teksten tot diamantjes, maar publiceert ook onder eigen naam en schrijft in opdracht.

Redactiepalet

De beste zorg voor grote en kleine meesterwerken

Redacteur, schrijfcoach en uitgeefadviseur Muriël Kleisterlee helpt je graag met:

  • redactie alle genres
  • 1-op-1 schrijfcoaching non-fictie
  • uitgeefadvies (veel ervaring met eigen beheer)
  • vormgeef- & drukwerkbegeleiding (veel ervaring met rijk geïllustreerde boeken)

Schrijfatelier

Als je wilt weten wat de potentie van je manuscript is, als je wilt weten of je op de goede weg bent, dan is manuscriptbeoordeling iets voor jou. Schrijfatelier geeft je een beoordeling die je echt verder helpt. Eerlijk, persoonlijk en realistisch.

Schrijfstudio / Tine Mortier

Online cursussen en workshops en manuscriptbeoordeling.
Cursussen: prentenboeken, jeugdboeken, eerste lezers, 'uit het leven geschreven', poëzie voor volwassen, poëzie voor volwassenen.

Schrijven is van mij

‘Schrijven is van mij’ is in 2007 opgericht door Annemieke Elfers-Wijffels, docente Nederlands en Schrijven en Andragoge. Annemieke verzorgt cursussen, manuscriptbegeleiding, schrijfcoaching, redactie van zakelijke teksten en schrijfvakanties. Al haar educatief materiaal ontwikkelt Annemieke zelf.

Schrijven Online Snelscan

Een paar minuten: langer doet de gemiddelde uitgever, wedstrijdjury of tijdschriftredactie er niet over om te weten of je tekst een kans maakt. Wat goed is gaat door, wat slecht is: retour afzender. Alleen de stapel twijfelgevallen krijgt een tweede kans. Kan dat niet anders? Natuurlijk wel. Schrijven Online biedt vanaf nu de Snelscan aan, in samenwerking met tientallen manuscriptbeoordelaars en schrijfdocenten.
De prijs voor een snelscan bedraagt € 79,-. Leden van Schrijven Online Plus betalen € 75,- en krijgen dus € 4,- korting.

ScriptPlus

Scriptplus verzorgt literaire opleidingen en cursussen en biedt individuele begeleiding aan, t.w. manuscriptbeoordeling en coaching.

Tekstbureau Het Zusje

Tekstbureau Het Zusje beoordeelt manuscripten op taal- en grammaticale fouten, leesbaarheid en schrijfstijl. Daarnaast wordt er gekeken naar de hoofdstukken en alinea’s in hun onderlinge verband. Daarbij kan het gaan om informatieve boeken, fictie of non-fictie.

Bovendien kan desgewenst een factsheet, synopsis, inhoudsopgave of flaptekst geschreven worden, onderdelen waar een uitgever naar zal vragen.

Tekstcorrector - Yvonne van der Wal

Spel- en taalfouten, hoe klein ze ook zijn, kunnen een groot verschil maken. Maar veel mensen zijn nu eenmaal beter in het bedenken van een verhaal, dan in het beheersen van de Nederlandse taal. Of ze zijn gewoon liever bezig met de inhoud, dan met de taaltechnische functies. Is dat bij u ook zo? Dan is het handig om uw tekst te laten corrigeren door iemand die met een frisse blik uw werk bekijkt. En daarvoor bent u hier bij het juiste webadres.

Textwrite

Marianne Miltenburg werkt al ruim vijftien jaar als eindredacteur boeken voor verschillende uitgeverijen, waaronder Clavis, Houtekiet, Standaard, Abimo (jeugd), Manteau, Aspekt en  Davidsfonds.

Wat u van mij als schrijfcoach mag verwachten is een complete begeleiding en volledige redactie. Meestal begin ik met een quickscan van een manuscript in geprinte vorm; na lezing laat ik u in een e-mail weten wat mijn globale indruk is. Ik help u door advies te geven over zaken als schrijftechnieken, invalshoeken, stijl, opbouw, vaart, toonkeuze, vorm en structuur en het uitdiepen van karakters. http://textwrite.nl/

Thérèse Major

Thérèse Major evalueert uw manuscript - of delen ervan - op structuur, verhaalopbouw, stijleenheid, plot, karaktervastheid van de personages, dialoog en originaliteit. Velen hebben via haar de weg naar een uitgever gevonden. Zij is geen literair agent, maar stimuleert het ontwikkelen van het schrijfambacht bij de auteurs zelf, zodat deze onafhankelijk het contact met uitgevers kunnen aangaan en uitbouwen. Ook voor correctie en redactie.

Titia Vaags

Titia Vaags van Vaags Taal & Verhaal geeft zowel privélessen als groepscursussen Kinder- en Jeugdboeken schrijven. Ook verzorgt ze manuscriptanalyses en adviseert ze je bij publicatie en bij de PR van je boek.Ze werkt in Utrecht en online/op afstand. info@vaagstaalenverhaal.nl

Tjerklit

Tjerk Noordraven is een ervaren redacteur en schrijfcoach die al tientallen auteurs geholpen heeft bij het verbeteren van hun manuscript en schrijfstijl. Hij is tevens de auteur van het Handboek tijdsverloop (2014) en van Iedereen kan uitgeven (2015).

Tjerk redigeert jouw manuscript en let daarbij op verhaallijnen, personages, plot, continuïteitsfouten (fictie), op de opzet, de helderheid van de theorie, de samenhang, de toon (non-fictie), op herhaling, onduidelijkheden, overbodige scènes, schrijfstijl, woord- en taalgebruik, spelling en grammatica.

Uitgeverij Buitenzorg

Wij geven individuele manuscriptbegeleiding gericht op poëzie en kinderboeken onder de naam: Buitenzorg manuscriptbegeleiding, en geven daarnaast enkele jeugdboeken uit per jaar onder ons eigen fonds.

Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!
In ieder nummer van Schrijven Magazine: schrijftips van Gouden Griffel-winnaar

In ieder nummer van Schrijven Magazine: schrijftips van Gouden Griffel-winnaar Mireille Geus!...

Word nu abonnee!
Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!