Start » Academie » AVI-kinderboeken schrijven

AVI-kinderboeken schrijven

Docenten: Bianca Mastenbroek
Aantal lessen: 4

Inhoud: Als kinderboeken schrijven een kunst is, dan is het schrijven van AVI-kinderboeken dat helemaal. Wie boeken wil schrijven voor beginnende lezers moet veel weten, en veel kunnen. Welke woorden mogen wel in AVI-M3 en welke niet? Wat is de gemiddelde woordlengte voor AVI-M6? Hoe krijg je een tekst op het juiste niveau ‘geknutseld’. Om al deze vragen te beantwoorden heeft de ervaren AVI-schrijfster Netty van Kaathoven een complete online cursus AVI-kinderboeken schrijven samengesteld. Ze mag bij deze cursus een 'voortoetsing' doen met het softwarehulpmiddel P-Clib van CITO, waarmee ze precies kan nameten op welk AVI-niveau je eindtekst zich bevindt. Naast AVI-boeken komen ook samenleesboeken en makkelijklezenboeken aan bod. De cursus is bedoeld voor gevorderde schrijvers. Heb je nog weinig of geen ervaring in het schrijven voor kinderen volg dan eerst de cursus Schrijven voor kinderen (http://www.schrijvenonline.org/academie/schrijvenvoorkinderen ) Neem bij twijfel eerst contact op.

DocentBianca Mastenbroek schrijft boeken voor kinderen, jeugd en volwassenen. Ze heeft verschillende AVI-boeken, samenleesboeken en makkelijklezenboeken geschreven voor uitgevers als De Vier Windstreken, Van Tricht en Delubas. Ook schreef ze enkele delen van de serie Gestreepte Boekjes. In 2016 komt haar eerste Vlaams Filmpje uit. Daarnaast heeft ze meerdere historische (jeugd)boeken op haar naam staan, zoals Vrij! (in 2015 genomineerd voor de Thea Beckmanprijs) en het veelgeprezen Walvisvaarders. 

Naast zelf schrijven (ze heeft inmiddels 20 boeken op haar naam staan), coacht ze graag beginnende en gevorderde schrijvers.

Vorm: In elke les krijg je theorie, afgewisseld met oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 159,- (€ 135,- als lid van Schrijven Online Plus).

Bestel deze schrijfcursus

    

 

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!
Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Jouw kidlit laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Kidlit! Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Schrijven Magazine

Heel veel schrijftips natuurlijk! Maar wat nog meer?

Lees het hier!