Start » Activiteit » Schrijf- en stilteweekend in Klooster Huissen

Schrijf- en stilteweekend in Klooster Huissen

Soort: workshop
Wie: Geertje Couwenbergh & Jasmijn Koelink

Schrijf-en stilteweekend met Geertje Couwenbergh

‘Wanneer pen en papier, geest en bloed elkaar ontmoeten gebeurt er iets wonderlijks. Door het te beschrijven geef je je leven wat het ten diepste verlangt, namelijk beleefd worden.’ Uit Zin: Lust in je Leven door Schrijven

Dit geliefde schrijf- en stilteweekend werkt met drie krachten: stilte, beweging en schrijven. In de stilte verruim je je blik en verken je andere manieren van communicatie, terwijl de adem- en bewegingssessies je aanwezigheid verdiepen en ontspannen. Vervolgens ben je klaar om je wereld hoogstpersoonlijk bij de kladden te vatten – en te schrijven met je hele lichaam.

Dit weekend geeft je een ander perspectief op je schrijven – en leven.

De benadering van schrijven die je dit weekend neemt is fundamenteel; het is erop gericht om een ongecensureerde verbinding te maken met je eigen wereld. Die verbinding voedt vervolgens het schrijven in welk genre dan ook. Of je nu dagboeken schrijft, wetenschappelijke publicaties, aan je memoires of roman werkt – of daaraan wilt beginnen; dit programma is voor jou.

‘Ik besef dat elk verhaal is het waard verteld te worden.’

Ik vond het werkelijk heerlijk. De stilte, de rust, de ruimte. De verdieping.’

Het verdient aanbeveling om kennis te maken met de schrijfmethode van dit weekend. Hier kun je Geertje’s veelgeprezen schrijfboek ‘Zin’ bestellen, of de eerste hoofdstukken gratis doornemen. Eén op één feedback maakt geen onderdeel uit van dit programma. Geertje biedt dit wel aan buiten de programma’s en tijdens de Eetbaar Schrijven 5-daagse retraite in januari 2019.

Dagschema

Alhoewel elk weekend dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer anders. Elk programma richt zich op een ander thema. Ook oefenen de seizoenen invloed uit op je ervaring – en maken niet te vergeten de deelnemers elke samenkomst uniek. Het dagschema bestaat uit twee gezamenlijke schrijfsessies, ochtend meditatie, eenvoudige beweging- en ademhalingsoefeningen. In de middag en avond is er ruimte om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten. Het schema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen. Mocht je meer specifieke vragen hebben over het schema, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ervaringen van eerdere deelnemers:

‘Ik kwam in diepere verbinding met mezelf, mijn lichaam, mijn schrijven.’

‘Het weekend was heel waardevol om door drempels in schrijven heen te breken.’

‘Geertje heeft expertise als schrijfster, humor en aandacht.’

‘Jasmijn biedt rust, volledige aandacht en vriendelijkheid. Ze pakt alles begripvol op.’

‘Ik ben geraakt door de kracht van de groep.’

‘Ik voelde me enorm thuis bij Geertje en Jasmijn, de staf van het Klooster en de monniken.’

Wat is het verschil tussen een weekend of een 5-daagse retraite? Het grote verschil tussen een weekend en een 5-daagse retraite is (los van de duur) dat een weekend adem- en bewegingsessies bevat onder leiding van Jasmijn Koelink. Veel deelnemers komen naar een weekend om kennis te maken met de methode, hun schrijfleven een nieuwe impuls te geven of eerder gemaakte schrijfvrienden terug te zien. Het weekend is een korter, ontspannend en dynamisch programma.

De 5-daagse heeft, afgezien van een ademhalingssessie ‘s ochtends, geen periodes van begeleide beweging. Hierdoor is er meer vrije tijd. In die tijd kiezen veel deelnemers om te werken aan een schrijfproject. Maar ook om uit te rusten, te wandelen, yoga te doen, te lezen of slapen – wat het ook maar is waar je meer van wilt. De 5-daagse is een verstilt, diep en persoonlijk programma.

Er zijn veel deelnemers die deze twee programma’s afwisselen. Het weekend als een terugkerend schrijf-stimulans en de 5-daagse om meters te maken in hun schrijfproject. Voor welk programma je ook kiest; ze hebben de neiging nooit hetzelfde te zijn. We zijn blij regelmatig terugkomende deelnemers te ontvangen.

Aanbevolen links:

Wil je een beter idee krijgen wie Geertje als auteur is? Haar nieuwste boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies ontving lovende recensies!

Je deelname heeft een rimpeleffect

Onze programma’s dragen hopelijk bij aan het welzijn van onze deelnemers. Om dat effect verder uit te laten rimpelen, hebben we ervoor gekozen om een deel van de opbrengst van elk programma te besteden aan een project dat ons aan het hart gaat. Meer informatie over welk project we steunen in 2018 volgt snel.

Geertje Couwenbergh is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt. Ze publiceert in bladen als The Optimist, Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar recent verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies.

Jasmijn Koelink is gespecialiseerd in ademhalingstechnieken. Ze geeft wekelijkse lessen en uitgebreide workshops en retraites over yoga, adem en welzijn. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar groepslessen. De sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Wil je meer weten over Jasmijn? Bekijk dan haar website of lees haar blogs.

Optioneel: start het weekend met op adem komen

Voorafgaand aan dit weekend geeft Jasmijn een Benut je adem; ontspan en verfris in het Klooster. Op vrijdag neemt ze je van 10.00 tot 16.00 uur op reis door de mogelijkheden van een diepere, betere ademhaling. De toegankelijke ademhalingstechnieken en simpele bewegingen geven rechtstreeks toegang naar je lichaam, minder stress en meer levenslust.

‘De liefde en aandacht waarmee Jasmijn haar adem- en bewegingssessies begeleidt, zorgen voor veel ruimte en balans in jezelf’.

Je doorkruist stressvolle gewoontes en leert concrete tools om direct toe te passen in je dagelijks leven. Na afloop voel je je belichaamd aanwezig, ontspannen en verfrist.

We kunnen je van harte aanraden de dagworkshop te combineren met het weekend. Volg je het weekend, dan krijg je 20% korting op deze dag.

Provincie: Gelderland
Waar: Huissen
Wanneer: 16-18 februari 2018
Hoeveel: 299
Meer informatie: https://www.geertjecouwenbergh.com/event/schrijf-en-stilteweekend/

Schrijftips

 Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 22 januari 16.00 u...

Speciale aanbieding
Familieroman

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 22 januari 16.00 u....

Superaanbieding
Schrijven

 Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 22 januari 16.00 u...

Speciale aanbieding
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!