Start » Activiteit » ZIN: 5-daagse Winter Schrijf- en Stilteretraite

ZIN: 5-daagse Winter Schrijf- en Stilteretraite

Soort: schrijfvakantie
Wie: Geertje Couwenbergh

Zoek je tijd om eindelijk met schrijven te beginnen? Een bestaand project op te pakken? Of verlang je ernaar een week even helemaal tot rust te komen? Dan is deze verstilde én winterwarme schrijfretraite iets voor jou! Duik onder begeleiding van auteur en schrijfleraar Geertje Couwenbergh vijf diepe winterdagen de stilte -en je pen in.

Dit programma kan ook onderdeel uitmaken van een jaarpakket of van twee stilteweekenden en één vijfdaagse retraite!

Tijdens deze contemplatieve schrijfmidweek gebruiken we schrijven, stilte, beweging en uitwisseling om in verbinding te komen met jezelf en je wereld. Elke dag bestaat uit twee gezamenlijke schrijfsessies, ochtend meditatie, eenvoudige beweging- en ademhalingsoefeningen. Er zal in de middag en avond ruimte zijn om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten. We zullen zoveel mogelijk meedraaien in het ritme van het klooster. Gebruik de verstilling van het klooster in wintertijd om helemaal tot rust te komen.

Je hoeft jezelf niet als schrijver te beschouwen om deel te nemen aan deze midweek. Het enige wat je nodig hebt is een snelschrijvende pen, een stevig papieren kladblok en makkelijk zittende kleding.

Stilte en Schrijven
Schrijven is leren werken met de energie van je geest. Daar onbevreesd contact mee maken en je lichaam daartoe inzetten als bondgenoot is de eerste stap. Eén van de belangrijkste vaardigheden als schrijver is om daarnaast je ideeën niet weg te lekken door erover te praten -in plaats van te schrijven. Met uitzondering van de eerste en laatste dag van dit programma, plus de gezamenlijke sessies, zullen we deze dagen daarom in stilte doorbrengen. Die stilte ondersteunt je concentratie, opent je zintuigen en moedigt je aan om de energie die je besteed aan verbale interactie te kanaliseren ín je schrijven.

Schrijven in het Klooster
Sinds oudsher zijn kloosters plekken van verstilling en inzicht. Deze retraite maakt dankbaar gebruik van die voedingsbodem en het kloosterritme. Het programma houdt rekening met de dagelijkse diensten en we moedigen deelnemers aan die bij te wonen. De locatie van het levende klooster, de vriendelijke medewerkers en vrijwilligers voegen een extra dimensie toe aan je verblijf -en je schrijven.

ZIN: Lust in je Leven door Schrijven
De schrijfmethode die je doet tijdens dit programma is gebaseerd op Geertje's veelgeprezen boek ZIN: Lust in je Leven door Schrijven.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan dit programma:
"Prachtig en heel inspirerend. Een heerlijke combinatie."
"Ik ben intens dankbaar, verbonden en stil in mezelf. De sfeer, de prachtige diensten en ruimte van het klooster maken mij nederig en krachtig."
"Ik ben geïnspireerd, ben tot nieuwe inzichten gekomen, heb zin om verder te schrijven."
"Geertje gaf heel veel ruimte zonder oordeel. Een hele grote eigenschap."
"Ik ben ontroerd geraakt door de verhalen van anderen."
"Ik nam mezelf mee hierheen met vastzittende gevoelens en dilemma's. Ik neem mezelf hier vandaan met vertrouwen, ruimte en lucht."
"Het programma, de omgeving van het klooster, geheel verzorgde maaltijden en het ritme van de diensten zorgt voor een zorgeloos weekend, waarin je helemaal kunt ontspannen.
"Ik heb mijn hart voelen stromen en meters gemaakt met mijn boek."

Provincie: Gelderland
Waar: Huissen
Wanneer: 26 november 2017
Hoeveel: 399
Meer informatie: https://www.kloosterhuissen.nl/programmas/retraites/programma.php?progra...

Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!