Start » Blog » Pak de pen weer op en schrijf een brief

Pak de pen weer op en schrijf een brief

Door
 op 21-7-2017
 - reacties: 0

Pak de pen weer op en schrijf een brief Brief schrijven is een vergeten kunstvorm. In een tijd van appjes, e-mailtjes en facebookmessenger, zijn er weinig die nog echt schrijven met pen en papier.

Beroemde brieven

Vroeger was het schrijven van een brief een echte kunst. Niet voor niets zijn zoveel mooie brieven bewaard gebleven, bijvoorbeeld van schrijver Franz Kafka aan zijn liefdes Milena Jesenská en Felice Bauer en van Johnny Cash aan zijn echtgenote June Carter. De brieven van Napoleon Bonaparte aan Joséphine de Beauharnais zijn ook heel beroemd, maar wellicht is dat vooral vanwege de ondeugende stukjes, zoals: ‘How happy I would be if I could assist you at your undressing, the little firm white breast, the adorable face, the hair tied up in a scarf a la creole.’
Er zijn talloze boeken te krijgen waarin de mooiste (liefdes)brieven zijn gebundeld. Ook musea liggen vol met brieven, sommige vanwege hun historische waarde, andere vanwege hun literaire waarde.

Pak de pen weer op

Waarom wordt deze bijzondere kunst nu vergeten? Waar hangen musea straks vol mee, geprinte e-mails?  Gaan we straks nostalgisch door onze app-geschiedenis scrollen, in plaats van zwijmelen bij brieven van onze jeugdliefdes?
Pak de pen weer op! Schrijf je vrienden terwijl je op reis bent, schrijf een hartverwarmende brief naar je geliefde of maak een penvriend(in). Maar ook op zakelijke contacten, zeker diegenen die in het boekenvak zitten, maak je veel indruk met een persoonlijke brief. En de mooiste brieven, schrijf je natuurlijk op écht mooi briefpapier van Reclameland

« terug naar het blogoverzicht


Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!