Start » Dossier » VSB Poëzieprijs 2015

VSB Poëzieprijs 2015

Hester Knibbe - winnaar VSB Poëzieprijs 2015

Hester Knibbe - winnaar VSB Poëzieprijs 2015

28 Januari 2015

Hester Knibbe - winnaar VSB Poëzieprijs 2015 De Rotterdamse dichteres Hester Knibbe is de winnaar van de VSB Poëzieprijs 2015. Zij krijgt de prijs voor de beste Nederlandstalige dichtbundel van het afgelopen jaar voor haar bundel Archaïsch de dieren (Uitgeverij De Arbeiderspers).

Interview met Piet Gerbrandy

'Schrijven doe ik niet voor anderen. Ik doe het om mijn leven op het spoor te houden'

19 Januari 2015

Interview met Piet Gerbrandy De VSB Poëzieprijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige bundel met een geldbedrag van 25.000 euro. De vijf genomineerde dichters zijn Piet Gerbrandy, Sasja Janssen, Hester Knibbe, Alfred Schaffer en Peter Verhelst. Hun poëzie valt te zien als de beste van het moment. Mirthe Smeets gaat voor Schrijven Online met hen in gesprek, over hun bundel, hun manier van werken en hun inspiratiebronnen en vraagt om tips voor het schrijven. Aan het woord is Piet Gerbrandy (Vlinderslag).

Klappen met één hand

Klappen met één hand

12 Januari 2015

Klappen met één handIn de aanloop van de uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2015 bespreekt Remco Ekkers de genomineerde bundels. Deze keer Ik trek mijn species aan van Sasja Janssen.

Genomineerden VSB Poëzieprijs op tournee 2015

Genomineerden VSB Poëzieprijs op tournee 2015

9 Januari 2015

Genomineerden VSB Poëzieprijs op tournee 2015De vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs, Piet Gerbrandy, Sasja Janssen, Hester Knibbe, Alfred Schaffer en Peter Verhelst zullen van 11 tot en met 24 januari a.s. hun genomineerde bundels op diverse podia in Nederland en Vlaanderen presenteren.

 ‘Het begin van de poëzie? Kijken, almaar beter kijken’

‘Het begin van de poëzie? Kijken, almaar beter kijken’

5 Januari 2015

 ‘Het begin van de poëzie? Kijken, almaar beter kijken’De VSB Poëzieprijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige bundel met een geldbedrag van 25.000 euro. De vijf genomineerde dichters zijn Piet Gerbrandy, Sasja Janssen, Hester Knibbe, Alfred Schaffer en Peter Verhelst. Hun poëzie valt te zien als de beste van het moment. Mirthe Smeets gaat voor Schrijven Online met hen in gesprek, over hun bundel, hun manier van werken en hun inspiratiebronnen en vraagt om tips voor het schrijven. Aan het woord is Peter Verhelst (Wij totale vlam).

Op de schroothoop

Op de schroothoop

29 December 2014

Op de schroothoopIn de aanloop van de uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2015 bespreekt Remco Ekkers de genomineerde bundels. Deze keer Archaïsch de dieren van Hester Knibbe.

Een Zoeloe-dictator

Een Zoeloe-dictator

22 December 2014

Een Zoeloe-dictatorIn de aanloop van de uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2015 bespreekt Remco Ekkers de genomineerde bundels. Deze keer Mens Dier Ding van Alfred Schaffer.

‘In feite debuteer je elke keer weer opnieuw’

‘In feite debuteer je elke keer weer opnieuw’

15 December 2014

‘In feite debuteer je elke keer weer opnieuw’De VSB Poëzieprijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige bundel met een geldbedrag van 25.000 euro. De vijf genomineerde dichters zijn Piet Gerbrandy, Sasja Janssen, Hester Knibbe, Alfred Schaffer en Peter Verhelst. Hun poëzie valt te zien als de beste van het moment. Mirthe Smeets gaat voor Schrijven Online met hen in gesprek, over hun bundel, hun manier van werken en hun inspiratiebronnen en vraagt om tips voor het schrijven. Deze keer is Alfred Schaffer aan het woord. 

Weerbarstig

Weerbarstig

8 December 2014

WeerbarstigIn de aanloop van de uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2015 bespreekt Remco Ekkers de genomineerde bundels. Deze keer Vlinderslag van Piet Gerbrandy.

‘Nederland is een echt dichtland’

‘Nederland is een echt dichtland’

1 December 2014

‘Nederland is een echt dichtland’De VSB Poëzieprijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige bundel met een geldbedrag van 25.000 euro. Mirthe Smeets gaat voor Schrijven Online met de genomineerde dichters in gesprek. Deze keer Sasja Janssen.

DE VSB POËZIEPRIJS OP TOURNEE 2015

De VSB Poëzieprijs op tournee 2015

1 December 2014

DE VSB POËZIEPRIJS OP TOURNEE 2015Vijf kanshebbers zijn er overgebleven nadat de jury van de VSB Poëzieprijs 2015 begin november alle 107 ingezonden bundels had doorgespit. Op 28 januari a.s. gaat het op de vooravond van Gedichtendag en Poëzieweek in de Kunsthal in Rotterdam tussen Piet Gerbrandy, Sasja Janssen, Hester Knibbe, Alfred Schaffer en Peter Verhelst.

Vlam van liefde en dood

Vlam van liefde en dood

24 November 2014

Vlam van liefde en doodIn de aanloop van de uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2015 bespreekt Remco Ekkers de genomineerde bundels. Deze keer Wij totale vlam van Peter Verhelst.

Nominaties VSB Poëzieprijs bekend

Nominaties VSB Poëzieprijs bekend

19 November 2014

Nominaties VSB Poëzieprijs bekend De VSB Poëzieprijs is ieder jaar de prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont de beste bundel met 25 duizend euro en een glaskunstwerk van Maria Roosen. De genomineerden van dit jaar zijn geworden:

Schrijven Magazine

Maar nog geen abonnee? Je hebt tot donderdag 22 maart 16:00 u.!

Word abonnee!
Lees Schrijven Magazine

Lees het lentenummer van Schrijven Magazine. Word vóór donderdag 22 maart 16:00 u. abonnee!

Meld je aan
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én cadeaus!

Profiteer nu!
Literaire agent

Lees het lentenummer van Schrijven Magazine. Word vóór donderdag 22 maart 16:00 u. abonnee...

Meld je aan