Start » Magazine » Club Schrijven Magazine 6 van 2004

Club Schrijven Magazine 6 van 2004

In nummer 6 van 2004:

Op streek

Het succes van de streekromanschrijver. Wel eens gedacht om een streekroman te schrijven? Het genre is moeilijker - en dus uitdagender - dan je zou denken. En veel meer dan in de literaire wereld zitten uitgevers te springen om nieuw talent. Aan Maarten Dessing onthullen uitgever Floor Jonkers en auteur Clemens Wisse de ins en outs van de streekroman.

Het debuut van...

VN-redactrice Lucette ter Borg schreef Het cadeau uit Berlijn, een roman over een oude Duitse rentmeester die besluit naar Canada te emigreren. Daar in de wildernis bouwt hij, samen met zijn zoon, aan een nieuw bestaan, terwijl de spoken van het verleden hem omringen. Louis Stiller interviewde de debutante.

Elektrische verhalen

Eeuwenlang had literatuur maar één verschijningsvorm: bedrukt papier. Maar met de komst van internet, cd-roms en dvd's zijn er opeens veel complexere vormen om verhalen te vertellen. ‘Als je verbeeldingskracht combineert met enige technologische moed’, schrijft Louis Stiller, ‘kun je heel andere schrijftoepassingen en -genres creëren.’

Schrijfstad Maastricht

Bij Maastricht denk je aan winkelen en eten, niet meteen aan schrijven. Toch bloeit ook hier de literatuur. Het tweejaarlijkse poëziefestival trekt veel publiek en er is een uitgeverij die vooral Limburgse dichters en schrijvers de kans geeft in hun eigen dialect te schrijven. ‘Literatuur kun je in alle talen maken.’ Een verslag van Tamara Keasberry.

Ben je al abonnee?

Of wil je dit nummer los bestellen of in de winkel kopen?Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Volkskrant looft Schrijven Magazine

In een stuk getiteld: 'Schrijven Magazine, omdat iedereen schrijver wil worden'.

Lees meer
Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!