Start » Nieuws » Boekenweek 2017 van start gegaan

Boekenweek 2017 van start gegaan

27 Maart 2017

Zaterdag 25 maart is de Boekenweek 2017 begonnen. Tijdens deze tiendaagse (tot en met 2 april) wordt er extra aandacht besteed aan het Nederlandse boek. We zetten de hoogtepunten van de Boekenweek op een rijtje voor je.

Verboden Vruchten

Het thema van de Boekenweek 2017 is Verboden Vruchten. In het kader van dit thema organiseerde NPO 2 en NPO Radio 4 een grote schrijfwedstrijd waarbij je een verhaal van maximaal 500 woorden moest insturen. De vijf winnaars zijn tussen 27 en 31 maart te zien in het programma Iedereen schrijft op NPO 2. In deze week worden de winnende verhalen ook voorgelezen op NPO Radio 4, door onder andere Lize Spit, Herman Koch en Connie Palmen.

Gratis reizen met het Boekenweekgeschenk

Volgens traditie kun je ook dit jaar weer gratis met het openbaar vervoer wanneer je het Boekenweekgeschenk meeneemt. Dat is dit jaar Makkelijk leven van Herman Koch. Tijdens de Boekenweek ontvang je dit boek cadeau wanneer je bij een deelnemende winkel voor €12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. Op zondag 2 april, de laatste dag van de Boekenweek, geldt dit boek dan als je vervoersbewijs bij onder andere NS, Arriva en Connexxion.

Connie Palmen & Herman Koch op tournee

Tijdens de Boekenweek gaan schrijvers Connie Palmen en Herman Koch op tournee. Er zijn o.a. signeersessies, interviews en lezingen in zowel Nederland als Vlaanderen. Het volledige tourprogramma kun je hier bekijken.

In de buurt

Tijdens de Boekenweek worden er altijd allerlei boekgerelateerde activiteiten georganiseerd bij bibliotheken en boekwinkels. Van signeersessies tot workshops en van lezingen tot filmvertoningen: er is van alles te doen. Een overzicht van activiteiten vind je op de site van de Boekenweek of bij jouw lokale boekwinkel/bibliotheek.

Over de Boekenweek

De Boekenweek wordt sinds 1932 jaarlijks georganiseerd door het CPNB. Het doel van deze tiendaagse is het promoten van het (Nederlandstalige) boek. Ieder jaar schrijft een auteur het Boekenweekgeschenk, dat lezers gratis ontvangen bij een besteding van minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken. De Boekenweek wordt ieder jaar geopend met het Boekenbal in Amsterdam.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Kinderboekenweek – wat is er deze week te doen?
- De eerste Kookboekenweek
- Literatour: de eerste young adult-Boekenweek in maart 2015
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Bloedstollende thriller

Lees het lentenummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 2 april 16:00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Lees Schrijven Magazine

Alles wat je moet weten over het Letterenfonds, expert Esther Gerritsen over dialogen, en nog...

Lees meer
Schrijven met je lichaam

Lees het lentenummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 2 april 16:00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding