Afbeelding

Cover van Carolina Trujilo

Cartooniste Schrijven Magazine 12 maart bij VPRO Boeken

Onze vaste cartooniste Carolina Trujilo is zondag 12 maart a.s. te gast bij VPRO Boeken om te praten over haar boek Vrije Radicalen. Ze deelt de uitzending met schrijver Tommy Wieringa.

Trujilo’s (Uruguay, 1970)  boek verscheen in februari van dit jaar bij Singel Uitgeverijen. Eerder schreef zij o.a. de boeken De zangbreker, De terugkeer van Lupe Garcia en De bastaard van Mal Abrigo. Naast schrijver is ze al zo'n vijf jaar cartooniste voor Schrijven Magazine. Voor haar werken won ze al eens de BNG Nieuwe literatuurprijs  (2010) en werd ze genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

Vrije Radicalen

Wat hebben een straatjongetje uit Uruguay en een aanslag op de Miljonair Fair met elkaar te maken? De Uruguayaan Jaime Castro, die als jongen naar Nederland is geëmigreerd, vertelt ons zijn verhaal met de humor van een man die niets meer te verliezen heeft. Hij is geslaagd als verslaggever maar mislukt als mens: hij is bang voor zijn telefoon, voor de buren en voor de spinazie op zijn bord. Hij wou dat hij zo moedig was als Gastón, zijn jeugdvriend uit Uruguay, vuurspuwer van beroep en strijder uit overtuiging.

VPRO Boeken, zondag 12 maart te zien om 11:20 op NPO 1.