Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Vier de poëzie tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht, breng diezelfde nacht schrijvend door in Rotterdam of leer in Baarlo scènes vol spanning te schrijven.

Je gaat natuurlijk al naar de Schrijfdag van Schrijven Online komende zondag (meer informatie), maar mocht deze nog niet al jouw schrijfbehoeften bevredigen, vind je hieronder nog drie andere schrijfactiviteiten dit weekend.

Schrijfworkshop spanning in verhaalscènes

Datum: zaterdag 16 september van 10:00-16:00
Locatie: Baarlo

In workshophuis Yvonne Cup helpt docent Koos van den Kerkhof je tijdens deze workshop met het uitwerken van een scène zodat je personages daadwerkelijk tot leven komen. Je leert een verhaal zo te schrijven dat jouw lezers de spanning echt kunnen voelen.

Kijk hier voor meer informatie.

De Nacht van de Poëzie

Datum: zaterdag 16 september van 20:00-03:00
Locatie: Utrecht

Het is alweer de 35e editie van de Nacht van de Poëzie. Het poëziefeest wordt zoals gebruikelijk gehouden in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Deze poëzie-estafette wordt verzorgd door 19 van de beste Nederlandstalige dichters. Naast de fijne muzikale en theatrale onderbrekingen is er ook een boekenmarkt die wordt vergezeld door een presentatie van kleine uitgevers, literaire tijdschriften en andere organisaties.

Kijk hier voor meer informatie.

The Night Shift

Datum: zaterdag 16 september van 21:30-03:30 (inlopen vanaf 21:00)
Locatie: Rotterdam

Ben je wel een nachtuil, maar is een groot poëziefeest niet helemaal jouw ding? Tijdens The Night Shift kun je een nacht lang werken aan je eigen roman, korte verhaal of je kunt een willekeurige schrijfopdracht krijgen. Er is een professionele schrijfdocent aanwezig voor tips en feedback.

Kijk hier voor meer informatie.

Techniek